Izbira primernega tonerja za naš HP printer

Ponudba printerjev na današnjem tržišču je zelo bogata. Temu je tako, saj lahko izbiramo med številnimi proizvajalci in modeli različnih naprav za izdelovanje barvnih in črno-belih slik ter dokumentov. Včasih so vsi printerji bili nekako podobni eden drugemu. Moderne tiskalne naprave pa se od modela do modela zelo razlikujejo. Možno pa je opaziti, da so laserski printerji zelo popularni, predvsem od podjetja Hewlett Packard. Toner za HP printer pa je možno dobiti v različnih izvedbah. Tako je dobro, če poznamo osnovne razlike in prednost vsake vrste tonerja, saj bomo tako prihranili veliko skrbi in sredstev na dolgi rok.

Originalni tonerji nudijo izvrstno kvaliteto tiskanja

Originalni toner za HP printer velikokrat dobimo ob nakupu same naprave. Tako lahko pričnemo izdelovati slike in dokumente nemudoma, ko napravo prinesemo domov. Res pa je, da bomo sčasoma mogli kupiti nov toner. Takrat pa bomo opazili, da je originalna oziroma OEM oprema lahko dokaj draga. Tonerji, ki imajo oznako OEM, so originalna oprema, ki jo je izdelal proizvajalec printerja. Zato so tudi dostikrat najdražja izbira, saj imajo sledeče lastnosti:

  • Garancija na delovanje s strani proizvajalca printerja
  • Visoka kvaliteta barve 
  • 100% združljivost z našo tiskalno napravo
Originalni toner za HP printer velikokrat dobimo ob nakupu same naprave.

Kompatibilni tonerji so na voljo pod ugodni ceni

Kompatibilni tonerji za HP printer so že dolgo časa zelo priljubljeni. Na voljo so po nizki ceni in imajo velikokrat dodatne izboljšave, ki jih OEM oprema nima. Kupimo pa jih lahko za različne brizgalne in laserske printerje HP.

Kompatibilni tonerji so zelo popularni, zaradi prej omenjenih izboljšav, kot so:

  • Večja kapaciteta barve oziroma barvnega prahu
  • Možnost ponovnega polnjenja z barvnih prahom
  • Več natisnjenih dokumentov z enako količino barve

Zgoraj omenjene izboljšave niso prisotne pri vseh tonerjih kompatibilne vrste. Priporočeno je, da si vnaprej preberemo na embalaži, katere tehnologije in izboljšave vsebujejo.

Ponovno obnovljeni tonerji so ekonomično izbira

V zavedanju potrebe po ohranjanju okolja, obstaja mnogo programov, kjer se zavrženi tonerji za HP printerje obnovijo. Tako jih specializirana podjetja poberejo na zbiralnih mestih, jih pregledajo, ter zamenjajo poškodovane komponente. Samo enoto pa se ponovno napolni z visoko-kvalitetno barvo.

Ker je sam toner potrebno v večini primerov samo napolniti s svežim barvnim prahom, to močno poceni njegovo končno ceno. Poleg tega pa ni potrebno izdelovati ohišja ter drugih komponent. To pa pomeni, da se pritisk na naravne vira zmanjša. Zato so omenjeni tonerji tudi najbolj ekološka izbira.

Na spletni strani www.toner123.si lahko zasledimo bogato ponudbo različnih kartuš in tonerjev za priznane izdelovalce tiskalnih naprav. S pomočjo vgrajenega iskalnika lahko hitro najdemo tonerje in kartuše različnih izvedb za naš model printerja.