Nagrobniki predstavljajo lep spomin na preminulega

Nagrobniki predstavljajo najlepši spomin na preminulega

Izbira nagrobnika je opravilo, ki se ga sicer lotimo ob žalostnem dogodku in nas doleti le nekajkrat v življenju. Nagrobniki predstavljajo najlepši spomin na preminulega, zato je za vse svojce pomembno, kakšnega bodo izbrali.

Postavitev nagrobnikov predstavlja trajno rešitev, zato je pomembno, da ustreza vsem željam in zahtevam svojcev oziroma naročnikov. Kot dodatek imajo lahko nagrobniki tudi lučke, kamnite in kovinske vaze, kipce iz kovinskih ali sintetičnih materialov in še mnogo drugega.

Izdelava nagrobnikov po željah naročnika

Za izdelavo nagrobnikov je najbolj pomemben podatek od dimenzijah grobnega prostora in njegova lokacija. Glede na njegovo velikost in vaš načrt se izdelajo nagrobniki primerne velikosti, pri čemer se lahko tudi oblika prilagodi željam naročnika.

nagrobniki SO najpogosteje izdelani iz granita

Nagrobniki niso serijski izdelki in tega se zavedajo tudi v kamnoseštvu vmkunovar.si. Možnosti različnih postavitev je ogromno, zato je pomembno, da so nagrobni spomeniki izdelani na takšen način, da bodo svojci z veseljem obiskovali preminulega. Ko se odločate za izdelavo nagrobnikov, si tako lahko zaželite dodaten prostor za rože ali pa prostor za nagrobno kamenje, ki nagrobnik dodatno popestrita.

Pestra izbira materialov za nagrobnike

Ko se odločate za nov nagrobnik ali nagrobni spomenik, je pomembna tudi izbira materiala. Pa ne samo zgolj z vizualnega vidika, ampak tudi z uporabnega vidika. Vsi materiali, ki se uporabljajo za izdelavo nagrobnikov, so sicer odporni na zahtevne vremenske razmere, pa vendar so nekateri izmed njih, ki se pogosteje uporabljajo.

Zaradi trajnosti in enostavnosti vzdrževanja, so nagrobniki najpogosteje izdelani iz granita, poleg njega pa se pogosto uporabljajo še marmor, kvarcit, skrilavec, peščenjak, porfir in še druge vrste kamenja.

Nagrobni napis je pika na i vsakega nagrobnika

Sestavni del nagrobnikov so nagrobni napisi, pri čemer je potrebno upoštevati tudi velikost samega nagrobnika. Običajni podatki za nagrobni napis so ime in priimek preminulega, letnica rojstva in smrti, ob tem pa se lahko odločimo še za kakšen krajši verz.

Preberite si še naslednji članek: Uporaba umetnega božičnega drevesa

Umetna božična drevesa s stojali, ki izgledajo neverjetno realistično – bele smreke, ki imajo imajo vejice izdelane iz PE materiala.

Nagrobni napisi so lahko izdelani na različne načine in zato omogočajo neskončen nabor možnosti. Zlate, srebrne in barvne črke so lahko strojno ali ročno klesane, ali pa so peskane. Lahko pa se odločimo tudi za kovinske ali keramične črke nagrobnega napisa.