Vaše avto luči dobro svetijo?

V zimskem času je v prometnih nesrečah poškodovanih največ peščev. Glavni vzrok za to je njihova slaba osvetlitev, saj je pozimi dan kratek, zato hitro nastopita mrak in tema. Dobra osvetlitev peščev je zato bistvenega pomena za njihovo varnost v prometu, enako pa velja za vse ostale udeležence v njem. Vozniki avtomobilov morajo tako redno preverjati, ali njihove avto žarnice dobro delujejo.

S tem poskrbijo tako za svojo varnost kot za večjo varnost pešcev in vseh ostalih. Z dobrimi lučmi namreč prej opazimo tako pešce, kolesarje in srnjad kot tudi kakšne morebitne nevarnosti na cestišču.

Različne avto žarnice

Vsako vozilo ima kar nekaj luči in prav vse morajo delovati brezhibno. Pri tem je bistvena tudi ustrezna izbira avto žarnice. Nekoč pri tem ni bilo ravno velike izbire, zato so vsi uporabljali bolj ali manj enake žarnice, ki so ustrezale modelu določenega vozila oziroma vrsti luči. Danes pa je izbira skorajda neskončna. Avto žarnice lahko kupimo praktično povsod in marsikdo se jih zaradi nizke cene odloči naročiti v tujini. Vendar pa je pri takih nakupih treba biti pazljiv. Že veliko ljudem se je zgodilo, da takšne cenovno ugodno avto žarnice (www.silux.si) niso delovale tako, kot bi morale. Pogosto se zgodi tudi to, da takšne žarnice pregorijo v nekaj dneh, kar vas lahko na cesti spravi v nevarnost oziroma povzroči vsaj nekaj nevšečnosti. Drug problem pa je, da morajo biti avto žarnice ustrezno testirane in certificirane oziroma da je uporaba nekaterih vrst z zakonom celo prepovedana. Na vse to je treba misliti tudi pri nakupu.

Podaljšana življenjska doba in druge prednosti

Pri nakupu avto žarnice boste ugotovili, da je za vaš avto na voljo veliko različnih modelov in blagovnih znamk. Nekateri prisegajo le na eno blagovno znamko, spet drugim pa radi preizkušajo različne, da vidijo, katera se najbolje obnese v praksi. Še posebej so v zadnjem času priljubljeni modeli, ki omogočajo podaljšano življenjsko dobo in boljšo svetilnost.

Takšne žarnice so sicer nekoliko dražje, a se vanje splača investirati. Imajo namreč kar nekaj prednosti. Glavna je gotovo ta, da jih ni treba tako pogosto menjati, poleg tega pa odlično svetijo. Tako boste na cesti še bolj varni. Seveda pa so na voljo tudi različni drugi modeli, med katerimi lahko izbirate.

Čeprav je treba avtomobilski akumulator preveriti že pred prvim mrazom, se jih veliko izprazni prav med obilnim sneženjem, ko nekateri lastniki svoje jeklene konjičke pustijo stati pod snežno odejo več dni. Preberi več …

Zamenjate karoserijo avtomobilu kar sami. V primeru lažjega trka v oviro ali drug avtomobil, lahko dele karoserije zamenjate kar doma. Preberite več …