Dekliške in fantovske ročne ure za vse starosti

Zanimanje in potrebe naših otrok se z njihovo rastjo hitro spreminjajo. Najmlajši otroci se zelo hitro navdušijo nad vsem, kar jim podarimo. Nekoliko starejši pa so že nekoliko zahtevnejši. Slej ko prej sledi tudi nakup otroške ročne ure. Malčku jo kupimo tedaj, ko menimo, da bo to zanj lepo presenečenje. Otroku ob nakupu prve ure še ni treba obvladati gledanja na uro. Tega se bo naučil tedaj, ko bo ura že krasila njegovo zapestje. Na začetku ročne ure za otroke praviloma predstavljajo le igračo. Zelo hitro pa bodo usvojili poznavanje oziroma uporabo ure.

Za nakup otroške ročne ure nikoli ni prezgodaj. Se pa otroške ročne ure precej razlikujejo od ur za odrasle. Ure za otroke so manjše in kot takšne prilagojene otroškim ročicam. Praviloma so tudi veliko bolj barvite. Paščki otroških ur morajo biti narejeni iz mehkejših materialov in se morajo kar se da lepo prilegati otroku na roko, da jih ne ovirajo pri igri in drugih dejavnostih.

Junaki iz risank na številčnici ur za otroke

Otroške ročne ure so predvsem živih barv. Navadno ure za najmlajše krasijo najrazličnejši izjemno prikupni motivi. Otroci imajo najraje tiste ure s številčnicami, na katerih so junaki iz risank.

Otroške ročne ure
Otroške ročne ure so predvsem živih barv.

Pri nakupu ročne ure za otroka ne bodite pozorni samo na privlačnost oziroma barvit zunanji izgled. Preverite, ali je pašček otroške ročne ure nastavljiv. Otrok nastavljivega paščka ure ne bo prehitro prerastel. Izbrani model ure naj bo prilagojen otrokovi starosti in ne nazadnje tudi njegovemu okusu. Sami najbolje veste, kaj je zlasti všeč vašemu malčku.

Ročna ura za otroke kot didaktični pripomoček

S pomočjo uporabe ročne ure se bo otrok lahko hitro naučil, kako se pravilno meri čas in kaj točno pomeni določen položaj urnih kazalcev. Zanimanje za učenje boste spodbudili z izbiro zanimive otroške ročne ure. Izjemo pomembno pri izbiri ure za otroka je še to, da ima ura številčnico z jasno izpisanimi številkami. Otrok se bo s pomočjo takšne ročne ure lahko veliko hitreje znašel.

Otrok bo najprej občudoval le premikanje urinih kazalcev ter njihovo tiktakanje. Uro bo prav tako vsakomur ponosno pokazal. S pomočjo staršev pa bo kaj kmalu spoznal pravi pomen otroške ročne ure.

Preberite si še naslednji članek z naslovom: Kako do nove frizure v najkrajšem času?