Spletno prisotnost potrebuje vsako podjetje

Poslovanje se je v zadnjih nekaj desetletjih močno spremenilo. Tako moderni podjetniki morajo najti nove načine, da pristopijo do novih strank. To pa je najlažje narediti s spletno stranjo. Pred tem pa bomo morali opraviti registracijo domene. To je tudi prvi korak, ki ga bomo morali opraviti, preden se odločimo na izgradnjo naše spletne osebnosti. Pomembno se je zavedati, da je ime naše domene zelo pomembno. Tako moramo upoštevati razna tehnična pravila, kot tudi pravila o tem, kaj si ljudje najlažje zapomnijo.

Domeno si morajo ljudje zapomniti

Pri registraciji domene je pomembno, da si izberemo dobro ime. S tem je mišljeno to, da si bodo ga lahko ljudje zapomnili. Kompleksna imena, ki imajo preveč črk in vsebujejo veliko znakov, niso primerna. Temu je tako, saj si bodo naključni obiskovalci težje zapomnili našo spletno stran. Priporočljivo je, da:

Je naše ime čim krajše 

Ime naše spletne strani naj bo čim krajše. Priporočljiva je uporaba nekje od 4-20 znakov.

Poiščimo možne alternative

Registracija domene nam omogoča, da izbiramo med mnogimi različnimi imeni. Včasih ne bo na voljo točno taka oblika, kot bi si želeli. V dosti primerih pa nam vgrajeni iskalnik za preverjanje domen ponudi različne alternative, ki jih lahko uporabimo.

Ime naj se sliši dobro

Ime naše spletne strani se mora izgovoriti brez težav. Obenem pa mora biti preprosto za natipkati v spletni brskalnik.

Domenska elektronska pošta

Vsako podjetje bo poželo veliko več ugleda, če bo uporabljalo domensko elektronsko pošto. Registracija domene nam bo omogočila, da bomo lahko naredili različne naslove za elektronsko pošto. Tako bomo lahko naredili naslov elektronske pošte za informacije, vodje oddelka, imena določenih ljudi ipd.

Tako bomo dajali izgled podjetja, ki deluje profesionalno in da veliko na učinkovitost poslovanja. S tem pa bomo pridobili nove stranke in počasi širili zavest o obstoju našega podjetja.

Možnost ustvarjanja poddomen

Ko bomo registrirali svojo domeno, bomo imeli možnost ustvariti razne poddomene. Te stojijo kot predpona pred našo domeno. Če vzamemo za primer izmišljeno spletno stran, ki ji pravimo mojanovadomena.com, bomo lahko ustvarili različnih poddomen, kot blog.mojanovadomena.com.

Poddomene imajo lahko različne spletne strani, ki jih lahko ustvarimo za promoviranje produktov, opis storitev našega podjetja ipd. Poleg tega pa jim lahko tudi dodamo elektronske poštne račune.

Ne čakajmo z registracijo domene

Dandanes je vedno manj imen spletnih strani na voljo za nakup. Temu je tako, saj spletno poslovanje izredno hitro raste. S tem pa je vedno manj imen na voljo, ki jih lahko uporabimo za svojo spletno stran. Če imamo idejo, potem je priporočljivo, da čimprej zakupimo domeno in pričnemo izdelovati svojo spletno stran.

Na spletni strani www.studio4web.com lahko registriramo domeno, kot tudi zakupimo storitev gostovanja. Tako bomo imeli vse na enem mestu, kar pa nam bo močno olajšalo reševanje težav in ohranjanje delujoče spletne strani.