Reseller hosting oz. gostovanje – osnovne informacije

reseller hosting

Naš vsakdan je prepleten z informacijami, ki jih najdemo na spletu. Ko želimo nekaj izvedeti, je najlažje uporabiti prenosni telefon, se povezati s spletom in poiskati odgovore na vprašanja, ki se nam v nekem trenutku porodijo. Redkokdaj pa se vprašamo, kako delujejo same spletne strani in kaj vse je potrebno, da lahko hitro in učinkovito dostopamo do informacij. Za delovanje spletne strani je nujno potrebno spletno gostovanje, za zahtevnejše uporabnike pa tudi reseller hosting oziroma reseller gostovanje.

Reseller hosting oziroma gostovanje je neke vrste nadgradnja spletnega gostovanja; tako kot pri spletnem gostovanju gre v osnovi za nakup oziroma najem prostora na strežniku, le da je tovrstno gostovanje namenjeno nadaljnji prodaji.

Kaj je reseller hosting?

Pri spletnem gostovanju govorimo o najemu prostora na strežniku; strežnik zagotavlja nemoteno delovanje naše spletne strani, deluje namreč 24 ur na dan, 7 dni v tednu. Obiskovalci spletne strani lahko torej kadar koli pridobijo informacije. Reseller hosting pa je spletno gostovanje namenjeno nadaljnji prodaji; prav tako gre v osnovi za najem prostora na strežniku, razlika pa je v tem, da se ta prostor potem ponudi naprej, našim naročnikom.

Reseller hosting oziroma gostovanje je namenjeno nadaljnji prodaji.
Reseller hosting oziroma gostovanje je nadgradnja spletnega gostovanja; gre za nakup oziroma najem prostora na strežniku, le da je tovrstno gostovanje namenjeno nadaljnji prodaji.

Običajno se za reseller hosting oziroma reseller gostovanje odločajo agencije, razvijalci spletnih strani, grafični oblikovalci oziroma posamezniki, ki so podkovani na področju informacijsko-komunikacijske tehnologije. Gre torej za vse tiste, ki želijo svojim uporabnikom omogočiti celostno izkušnjo – torej spletno gostovanje in domene ter spletno oblikovanje in programiranje – pod lastno znamko.

Prednosti reseller hostinga

Če ponujamo reseller hosting, je v ospredju vsekakor zaslužek. Dodatna prednost je ta, da nam z najemom dodatnega prostora na strežniku, ki ga potem ponujamo drugim, ni potrebno skrbeti za tehnološko podporo, strojno podpro in vzdrževanje samega strežnika. Za vse to bi namreč morali poskrbeti, v kolikor bi sami kupili strežnik in nato ponujali možnost najema prostora.

Razlaga kaj je reseller gostovanje

Reseller hosting oz. reseller gostovanje je dober vir zaslužka; ni nam potrebno vložiti finančnih sredstev v nakup nove strojne opreme, sami pa lahko prilagajamo ceno storitev, ki jih ponujamo našim uporabnikom. Paketi, za katere se lahko odločimo pri ponudnikih, so različni – običajno se razlikujejo glede na količino prostora na strežniku. Prav tako ponudniki omogočajo številne storitve oziroma ponudbe, kot so neomejeno število gostujočih domen, e-poštnih naslovov, neomejeno količino mesečnega prenosa …