Lexmark tiskalnik za vsak dom in podjetje

kartuše za Lexmark tiskalnik

Veliki tehnološki giganti so poznani po vsem svetu po svojih različnih proizvodih. Kljub vsej izbiri pa je posamezni Lexmark tiskalnik izredno popularen pri mnogih domačih in poslovnih uporabnikih. Omenjeno ameriško podjetje je svetovno znano že od svojih zgodnih začetkov v 90.ih letih. Dandanes pa ponuja vrhunske črnile in laserske tiskalne naprave, ki so kakovostne, cenovno ugodne ter s širokim naborom funkcij. Obstajajo pa različne barve za obe vrsti naprav, zato je velika prednost, če poznamo kako jih cenovno ugodno vzdrževati.

Lexmark tiskalnik črnilne izvedbe

Tehnologija uporabe črnila za tiskanja ali inkjet je v obstoju že zelo dolgo časa. V zadnjih nekaj desetletjih pa je močno napredovala, zato je izredno priljubljena med številnimi uporabniki. Črnilni Lexmark tiskalniki so cenovno ugodni in preprosti za vzdrževanje. Vgrajene imajo tudi različne uporabne funkcije, kot so Wi-Fi, Bluetooth, tiskanje preko oblaka in podobno.

kartuše za lexmark po ugodni ceni
Črnilni Lexmark tiskalniki so cenovno ugodni in preprosti za vzdrževanje, saj je menjavanje kartuš za Lexmark zelo enostavno .

Priporočljivo je, da v času garancijskega obdobja naprave uporabljamo OEM oziroma originalne kartuše za Lexmark, saj nosijo proizvajalčevo garancijo. Sčasoma pa jih lahko zamenjamo za druge in bolj cenejše izvedbe, če veliko tiskamo.

Laserske Lexmark tiskalnik

Zadnja leta so laserske tiskalne naprave postale zelo priljubljene. Temu gre pripisati vedno nižji ceni in neprekosljivi hitrosti potiska A4 in drugih dimenzij papirja. Delujejo tako, da prašne barvne delce dobesedno zapečejo na list papirja. S tem se prepreči, da bi mokra barva povzročala madeže, kar je velika prednost. Laserski Lexmark tiskalniki potrebujejo tonerje za delovanje. V njih se nahaja barvni prah, ki ima zelo dolgo življenjsko dobo. 

Poznamo OEM ali originalne in nadomestne oziroma združljive tonerje. OEM izvedbe so dražje, vendar so pokrite z garancijo proizvajalca tiskalnika. Nadomestni tonerji pa so ugodnejši za nakup in nam lahko pomagajo prihraniti veliko stroškov z vzdrževanjem tiskalnika, če veliko tiskamo.

Različne kartuše za Lexmark tiskalne naprave

Poznamo več različnih črnilnih barv za tiskalnike številnih proizvajalcev. Tako so kartuše za Lexmark na voljo v več izvedbah. Najbolj poznane so prej omenjene OEM ali originalne barve, ki jih je mogoče kupiti skoraj v vsaki trgovini s pisarniško opremo. Vsebujejo izredno kakovostne barve in so primerne tudi za profesionalno uporabo. 

Menjava kartuš za Lexmark je dokaj preprost postopek, ki vključuje odpiranje pokrova za dostop do kartuš. V tem brezplačnem videu o pisarnah in tiskalnikih si oglejte staro kartušo in si oglejte, kako vstavite novo.

Nadomestne ali združljive kartuše za Lexmark pa so veliko cenejše in enako uporabne. Kakovost barve je v veliko primerov nižja, vendar za izdelavo računov in drugih dokumentov to ne igra vloge. Priporočljivo jih je uporabljati v okoljih, kjer se veliko tiska. Lahko pa jih tudi kupimo kot nadomestilo za OEM kartuše, če želimo prihraniti nekaj denarnih sredstev z vzdrževanjem tiskalnika.