Strešni nosilci, ki prevažajo delovne lestve

Delovne lestve potrebujejo vsi delavci in tehniki, kateri delujejo v storitvenih dejavnostih in v gradbeništvu. Potrebujejo jih za opravljanje svojega dela. Na prvi pogled se zdi, da je lestve najlažje odložiti v kombi. A težava se pojavi, ko je v kombiju mnogo drugih predmetov. Ali pa ne želimo, da bi lestev ogrožala zaščito ostalih materialov in pripomočkov v kombiju. Nenehno vlečenje lestev iz delovnega vozila pa čez nekaj časa postane precej utrujajoče in posledično nevarno početje.

Temu se lahko izognemo z vgradnjo ustreznih elementov na vrhu delovnega vozila. Tako bomo lestev prevažali v zunanjem delu kombija. Ustrezni strešni nosilci nam pomagajo pri transportu. Namestiti moramo takšne, da bodo lestev ustrezno podpirali.  Pomembna je tudi varnostna zaščita, ki preprečuje, da bi lestev med vožnjo izgubili. Lestve so torej obvezni del opreme vseh tistih podjetij, ki želijo izboljšati produktivnost svojih tehnikov. Poleg tega, pa tehnikom zagotoviti varno in udobno delo. Katere so ključne prednosti namestitve zunanjih nosilcev za varen prevoz delovnih lestev?

Zunanji nosilci lestev bistveno olajšajo delo

Strešni nosilci delovnih lestev vsekakor olajšujejo delo in večajo produktivnost. Hitro lahko spoznamo, koliko časa dejansko potrebujemo za nalaganje lestev v kombi in na drugi strani razkladanje lestev iz kombija. Upoštevati moramo še čas, ki ga potrebujemo za pravilno shranjevanje in postavitev lestev v kombiju.

Preberite si še naslednji članek: Najučinkovitejša in zdrava zaščita pred vročim soncem

Pri izbiri senčnikov za svoje vozilo imejte v mislih nenapisano pravilo, da nizka cena praviloma pomeni precej slabšo kakovost.

Lestev na zunanji strani vozila omogoča lažje razkladanje in nalaganje. Na koncu delovnega dne je tudi čiščenje preprostejše. Strešni nosilci, ki prevažajo lestve, omogočajo učinkovitejše delo. Njihova raba je preprosta, z njimi pa se izognemo kratenju časa. Časa, ki bi ga sicer porabili za zamudno razkladanje in nalaganje lestev v kombi.

Nosilci lestev omogočajo dodatni prostor in ustrezno zaščito

Strešni nosilci, na katerih prevažamo lestve, nam omogočajo učinkovitejšo rabo prostora v kombiju. Tako v kombiju pridobimo na dodatnem prostoru. Namesto lestev lahko sedaj v kombi shranjujemo ostale delovne pripomočke, ki jih potrebujemo. Lestve namreč zasedejo veliko prostora. Zunanji oporniki pa poskrbijo tudi za varnost. Lestve ohranjajo na mestu, tako da nam ni potrebno skrbeti, da bi lestev zdrsnila ali padla. Strešni nosilci na avtomobilu ali drugem vozilu jih varujejo tudi pred poškodbami, do katerih bi najverjetneje prišlo v notranjosti kombija. V notranjosti kombija namreč ni ustreznih varoval, ki bi lestev ščitile pred poškodbami.

Přečtěte si následující článek: Uporaba bluetooth slušalk v avtomobilu

Vozniki, med katere sodijo tudi kolesarji in uporabniki električnih skirojev, po zakonu o pravilih cestnega prometa med vožnjo, ne smejo uporabljati bluetooth slušalk. Te namreč zmanjšujejo njegovo slušno zaznavanje.

Antifriz. Hladilna tekočina zagotavlja hlajenje motorja in s tem njegovo učinkovitost. Preberi več …