Da vam telefon ne bo padel na tla …

Nosilec za telefon

Stojalo, držalo ali nosilec za telefon je super pripomoček! Velikokrat se nam namreč zgodi, da svojega telefona nimamo kam odložiti ali pa ga težko držimo samo v eni roki. Prav tako moramo ustrezno držalo ali nosilec za telefon uporabiti tudi med vožnjo, sploh če želimo uporabljati navigacijo na telefonu. Takšno držalo pride prav tudi sicer, saj je treba mobilnik med vožnjo nekam odložiti. Dobro je, če je to varno mesto, od koder ne more zleteti na tla in se poškodovati. Zaradi tega je držalo za telefon v avtu skorajda nujno.

Kakšen nosilec za telefon izbrati?

Če kupujete nosilec za telefon za avto, potem imate na voljo več možnosti. Včasih so bili večinoma v uporabi predvsem tisti modeli, ki se pritrdijo na vetrobransko oziroma prednje steklo, danes pa so na razpolago tudi različne druge variante. Zdi se, da proizvajalci kar tekmujejo, kateri vam bo ponudil bolj inovativno možnost in izdelal nosilec za telefon, ki vam po pisan na kožo.

Nosilec za telefon

Ni pa seveda nujno, da boste držalo uporabljali prav v avtu. Marsikdo si ga želi pritrditi tudi na kolo, za kar obstajajo posebna držala, ki so namenjena prav temu. Obstaja pa še več vrst drugih držal. Če ne veste, kaj izbrati, si je najbolje čim bolj podrobno ogledati ponudbo ter to, kakšne so sploh možnosti, saj je teh res veliko.

Preberite si še naslednji članek: Kompaktna in napredna kamera

Športna ali akcijska kamera ti omogoča snemanje in fotografiranje športnih aktivnosti – na ta način lahko za vedno ujameš najbolj zanimive športne izkušnje ter jih deliš z drugimi. 

Kako se pritrdi telefon na držalo?

Pri tem velja opozoriti, da različna držala oziroma stojala za mobilnike omogočajo različne načine pritrditve. Nekatera recimo za pritrditev uporabljajo kar magnet, ki je v ta namen zelo učinkovit, pri drugih pa se uporabijo drugi načini, pri katerih so bistvene tudi dimenzije telefona.

Nekatera držala so tako univerzalna in lahko nanje pritrdite tako vaš mobilnik kot tablico ne glede na dimenzije, medtem ko je pri drugih na slednje treba biti bolj pozoren, da bo izbrani nosilec res ustrezal vaši napravi. Ko boste enkrat vaš telefon pritrdili na držalo, pa ne bo več nevarnosti, da bi med vožnjo z avtom ali kolesom poletel na tla, prav tako pa boste na tak način lažje uporabljali navigacijo.