Uporaba bluetooth slušalk v avtomobilu

Vožnja z avtomobilom od nas zahteva popolno koncentracijo na cesto in našo okolico. Pomembno je, da nas nič ne zmoti, saj lahko le kratek pogled od ceste privede do številnih nesreč. Tako je dobro, če si olajšamo vožnjo s številnimi pripomočki, kot so držala za telefon, USB kablom za polnjenje pametnih naprav, FM predvajalnikom ipd. Zelo pomemben a preprost dodatek za prejemanje klicev med vožnjo pa so bluetooth slušalke, ki jih lahko povežemo s številnimi pametnimi napravami. Omogočajo nam brezskrbni pogovor s sodelavci, družinskimi člani in drugimi ljudmi med vožnjo našega avtomobila.

Pametni telefoni in druge pametne naprave uporabljajo bluetooth standard 5.0.

Bluetooth standard 5.0

Moderne naprave, kot so pametni telefoni in FM sprejemniki uporabljajo bluetooth standard 5.0. Omogoča nam prenos visoko-kakovostne glasbe in govora na razdaljah do 40 metrov. Novejše bluetooth slušalke je mogoče povezati z našim pametnim telefonom. To je izredno dobra praksa med vožnjo vozila. Seveda ni primerno, da poslušamo glasbo ali kaj drugega. Je pa priporočljivo, da imamo eno slušalko v levem ali desnem ušesu. Ko nas bo nekdo poklical, se lahko z rahlim dotikom na slušalko samodejno javimo oziroma sprejmemo klic. Tako ni potrebe, da bi gledali na telefon ali se drugače zamotili od vožnje. 

Uporaba nosilca za mobitel je ključna

Nekatera vozila nimajo vgrajenega tovarniškega nosilca za telefon. Nikoli ni priporočljivo, da imamo telefon med nogami ali na sedežu med vožnjo. Razlog za to je večja možnost nesreč pri vožnji, saj ne bomo osredotočeni na cesto pred nami. Držalo za pametni telefon bo poskrbelo, da bomo našo pametno napravo vedno imeli na hitro dosegljivem mestu. Z uporabo bluetooth slušalk pa se bo mogoče hitro javiti na prihajajoče klice. Nekatere slušalke imajo vgrajen mikrofon. Tako nas bo klicatelj vedno zelo dobro slišal, nas pa ne bodo motili kabli ali priključki, saj je celotna komunikacija popolnoma brezžična.

Brezskrbno polnjenje bluetooth slušalk

Skoraj vsaka pametna naprava deluje preko vgrajene prenosne baterije. Moderne bluetooth slušalke niso nič drugačne. Avtonomija delovanja slušalk se razteza od 6 do 12 ur in več. Ko se izpraznijo, jih lahko hitro napolnimo na zelo preprost način. Vse, kar moramo storiti, je da jih položimo nazaj v priloženo ohišje. Znotraj ohišja se nahaja akumulator, ki jih avtomatsko napolni in pripravi za ponovno uporabo. 

Hitro polnjenje bluetooth slušalk nam omogoča, da jih pustimo pospravljene v ohišju, kjer se avtomatsko napolnijo. Je pa res, da bomo morali akumulator v ohišju slušalk od časa do časa ponovno napolniti preko priloženega USB kabla.