Nasveti za bolj kakovosten in mirnejši spanec

Konopljina smola pomaga pri boljšem spancu

Na kakovost našega življenja v veliki meri vpliva tudi kakovosten in miren spanec. Ta mora biti seveda primerno dolg. Odrasla oseba naj bi tako kakovostno in mirno spala nekje do osem ur na noč. V resnici pa je to za marsikoga med nami misija nemogoče. V posteljo namreč odhajamo preveč pozno, nato pa le s težavo zaspimo, po možnosti se sredi noči večkrat zbudimo. A tudi za to nevšečnost obstajajo številne učinkovite rešitve. V prvi vrsti pa je vsekakor treba poskrbeti za ustrezno ležišče in dovolj kakovostno posteljno opremo.

Sicer pa vam pri boljšem spancu lahko pomaga tudi konopljina smola. Pred spanjem se oprijemamo še nekaterih drugih rešitev, kot je na primer pitje zeliščnega čaja, vode in podobnih zdravih tekočin.

Uporaba konopljine smole vpliva tudi na naš apetit

Čeprav moramo biti pri nakupu in uporabi izdelkov iz smole precej previdni, pa nekatere študije že dokazujejo pozitiven vpliv na naše telo in na zdravje na sploh. Smola iz konoplje naj bi pomagala pri boljšem in mirnejšem spancu.

Obenem ponuja še nekatere druge prednosti, kot so na primer izboljšanje apetita, spomina. Nekateri tovrstni izdelek jemljejo tudi za boljše počutje na sploh oziroma za sprostitev.

Še druge naravne alternative, ki naše telo lahko spravijo v ravnovesje

Za boljši spanec je vsekakor veliko bolje poseči po naravnih alternativah, ki se nam ponujajo v domači oziroma v rastlinski lekarni. Tudi takšna sredstva lahko naše telo ponovno spravijo v ravnovesje, obenem pa ne povzročajo nikakršne odvisnosti.

Preberite si še naslednji članek: Anksioznost je pogosta težava v duševnem zdravju

Pomembno je razumeti, da anksioznost ni znak šibkosti. Prizadene ljudi vseh starosti, spolov in družbenih razredov. Vendar pa je ključnega pomena, da se zavedamo, da je pomoč na voljo. Strokovnjaki na področju duševnega zdravja, terapevti in psihologi, imajo orodja in tehnike, ki lahko pomagajo pri obvladovanju anksioznosti.

Pasijonka blaži nervozna nemirna stanja; tudi motnje spanca, nemir ter izčrpanost. Zdravilni učinek v našem telesu spodbujajo zlasti flavonoidi, in sicer skupaj še z nekaterimi drugimi sestavinami. 1 do 2 žlički pasijonke prelijemo s skodelico vrele vode. To pustimo stati nekje do 10 minut. Precedimo in popijemo v kratkih požirkih.

Narava zdravi – Pasijonka 

Odlično sredstvo za kakovostnejši in mirnejši spanec je tudi baldrijan. Rastlina nam sicer ne pomaga tako hitro kot kemijsko uspavalo, kljub temu pa nas zato uspava na povsem zdrav in varen način. Na dolgi rok uporabe se lahko precej izboljša kakovost spanca. Čez dan pa se ne pojavljajo stranski učinki, kot je na primer utrujenost.