Konopljina smola vsebuje različno količino kanabinoidov

Konopljina smola

Konopljina smola je najpogosteje predstavljena kot precej gosta snov, ki vključuje različno količino kanabinoidov. Njeno uživanje pa se priporoča pri večjih težavah. Pri tem morate paziti na součinkovanje z drugimi vrstami zdravil, ki jih morda uživate.

Uživanje smole iz konoplje pa je sila preprosto. Ker je snov gostejša, jo lahko precej lažje dozirate. Priročna dozirna brizga vam omogoča tudi izjemno majhne odmerke. Če razmišljate, da bi tovrstni izdelek uživali zgolj preventivno, pa je bolje, da se raje odločite za konopljine kapljice. Smola je namreč bolj koncentrirana snov, zato je samo za preventivo strokovnjaki ne priporočajo.

Stranski učinki konopljine smole

Če vas zanima konopljina smola in bi jo radi pričeli uporabljati, je pametno, da se seveda med drugim pozanimate, ali slučajno izdelek prinaša kakšne stranske učinke.

Nekateri uporabniki smole iz konoplje poročajo o tem, da se po uporabi počutijo zaspane, imajo suha usta ali pa se jim spremeni apetit. Znani so še nekateri stranski učinki, na primer znižanje krvnega tlaka, driska, utrujenost, omotica. Vsi omenjeni stranski učinki konopljine smole ali paste so seveda neškodljivi za vaše zdravje.

Kdaj konopljina smola prične delovati?

Kupce izdelkov iz industrijske konoplje najpogosteje zanima tudi to, kdaj izdelek pravzaprav prične delovati. Kar se tiče konopljine smole, ta prične delovati 10 do 30 minut po zaužitju. Del smole, ki se ne absorbira v ustih, pa gre v želodec.

konopljina smola v dozirniku za lažje odmerjanje
Uživanje smole iz konoplje je sila preprosto, saj jo lahko dozirate s priročno dozirno brizgo, ki vam omogoča tudi izjemno majhne odmerke.

Absorpcija kanabinoidov poteče čez jetra in druge prebavne organe. Učinke smole konoplje je moč čutiti še dve do tri ure po samem zaužitju ali pa še celo dlje.

Koncentracija konopljine paste

Konopljina smola ima lahko raznoliko sestavo. Če je izdelek popolnega spektra, to v praksi pomeni, da torej vključuje vse kanabinoide in še druge spojine iz konoplje. Smola popolnega spektra je naravno pridobljena.

Kako odmeriti CBD konopljino smolo glede na vaše zdravstvene in dobre potrebe vam pove dr. Jack, certificirani anesteziolog in zdravnik za obvladovanje bolečin.

Seveda je predvsem od vaših težav odvisno, kakšna koncentracija smole bo za vas najbolj primerna izbira. Če ste v dvomih, se morate nujno posvetovati s strokovnjakom. Ta vam bo svetoval glede na večletne izkušnje pa tudi glede na znanje, ki ga ima o tem izdelku. Hvaležen pa vam bo tudi, če mu bose podali kakršno koli povratno informacijo po uporabi.