Priprava na lasersko operacijo krčnih žil

Krčne žile so precej pogosta težava. Ko se soočamo s tovrstnim problemom, je dobro oditi na pregled k zdravniku. Ta vas bo vprašal tudi, ali imate v nogah bolečine, se vam pojavlja zatekanje nog, imate v mečih krče. Zanimalo ga bo tudi, kakšno vrsto dela opravljate in kje ter kdaj so težave najbolj izrazite. Poleg kliničnega pregleda se po potrebi opravi tudi ultrazvočna preiskava ven spodnjih okončin. S tem se sistematično prikaže okvarjene dele venskega sistema. Glede na to pa se pacienta pošlje na primerno zdravljenje oziroma je potrebna operacija krčnih žil.

Sicer pa se krčne žile lahko zdravijo na najrazličnejše načine. Eden od načinov je tudi konzervativno zdravljenje. To vključuje uporabo elastičnih nogavic, ki poskrbijo za zmanjšanje otekanja nog in za zmanjšanje bolečine v nogah. Prav tako lahko dovolj učinkovito preprečujejo nadaljnji razvoj bolezni in zagotovijo precej lažje celjenje venskih razjed.

Kirurško zdravljenje krčnih žil kot najboljša izbira

Daleč najboljša izbira za zdravljenje krčnih žil pa je zagotovo kirurško zdravljenje. To vključuje odstranitev bolezensko spremenjenih ven iz obtoka ter zaprtje okvarjenih odsekov ven. Nekaj časa nazaj je bila klasična operacija krčnih žil edina metoda, s pomočjo katere se je lahko odstranilo velike krčne žile. Takšna operacija je bila povezana s precej dolgotrajnim okrevanjem.

Dandanes pa je operacija krčnih žil možna tudi s pomočjo laserja. Ta omogoča izjemno natančno, učinkovito pa tudi dolgotrajno rešitev krčnih žil, in to z minimalnim okrevanjem po samem posegu.

Laserska operacija krčnih žil, da vašim nogam ponovno privlačen videz.
Priprave na lasersko operacijo, ki je rešitev proti krčnim žilam, niso zahtevne, o njih pa se posvetujte s kirurgom.

Priprave na lasersko operacijo niso preveč zahtevne

Same priprave na operacijo krčnih žil z laserjem niso zahtevne. Vsaj dva tedna pred posegom mora pacient obiskati prodajalno z medicinskimi pripomočki ali lekarno, v kateri si kupi primerno dodimeljsko kompresijsko nogavico. Stopnja kompresije produkta mora biti C2. Najustreznejše so nogavice s pasom.

Na večer pred posegom se svetuje temeljito tuširanje. Na kožo se tedaj ne sme nanašati nobenih krem ali losjonov. Na dan posega je potrebno obriti nogo, ki je predvidena za operacijo z laserjem. Na poseg se je najbolje odpraviti oblečen v kar se da udobne hlače, ker bo operirana okončina po operaciji seveda povita. O sami pripravi na operacijo krčnih žil pa se pacient temeljiteje pogovori tudi s kirurgom.

Laserski poseg, ki odpravi krčne žile.