Zakaj psu kot prehranski dodatek ponuditi lososovo olje?

lososovo olje za psa

Tako kot so prehranska dopolnila v določenem obdobju za človeka lahko ključnega pomena, enako velja za živali. Tudi njim jih je treba ponuditi, v prvi vrsti pa je seveda ključnega pomena zdrava prehrana, veliko gibanja in primerno življenjsko okolje za žival.

Svojemu kosmatincu lahko kot prehranski dodatek ponudite lososovo olje, ki mu lahko omogoči številne prednosti, na primer izboljša imunski sistem, lajša alergije, pomaga pri motnjah v delovanju jeter.

Še druge prednosti lososovega olja za pse

Lososovo olje za pse je lahko izvrsten vir omega 3 maščobnih kislin. S pomočjo tovrstnega dodatka k prehrani psu lahko lajšate tudi motnje delovanja ledvic, izboljšujete njegovo presnovo in povrnete izgubljeni apetit.

Lososovo olje psu izboljša imunski sistem, lajša alergije, pomaga pri motnjah v delovanju jeter in ledvic in izboljša apetit.

Najboljša izbira je hladno stiskano olje iz svežega skandinavskega lososa, in to brez kemičnih aditivov. Vsebuje visoko vsebnost nenasičenih maščobnih kislin, kar je ključnega pomena za dovolj močan imunski sistem pa tudi za samo zdravje živali.

Olje lososa znižuje raven holesterola v krvi

Če vas zanima, zakaj svojemu psu kot prehranski dodatek ponuditi lososovo olje, je eden od odgovorov tudi to, da takšno dopolnilo lahko dobro poskrbi za znižanje ravni holesterola v krvi.

Olje lososa je odličen vir omega 3 maščobnih kislin, ki izjemno pozitivno vplivajo na številne presnovne procese v telesu živali.

Kje kupiti lososovo olje za psa in kako ga odmerjati?

Verjetno ste na prehranske dodatke za živali naleteli kje čisto po naključju. Ker je bila njihova cena zelo nizka in ker so bili izdelki videti več kot mikavni, ste se brez razmisleka odločili za nakup. Žal pa se pogosto izkaže, da so tovrstni nakupi brez pravega učinka.

Ribje olje, kot npr. lososovo olje, je odličen vir omega 3 maščobnih kislin. Omega 3, ki so pomembne za živali, se imenujejo EPA in DHA. Skuša, sled, tuna in losos so nekatere od rib, ki vsebujejo veliko EPA in DHA.

Tako kot to velja za vse ostale izdelke, ki so namenjene živalim, jih je najpametneje nakupovati v specializiranih prodajalnah oziroma v trgovinah za male živali. Na tem mestu lahko kupite tudi kakovostno lososovo olje, obenem pa vas bodo o odmerjanju oziroma pravilni uporabi poučili izkušeni pa tudi strokovno podkovani prodajalci.

Koliko olja lososa lahko zaužije vaš pes ali mačka, je v veliki meri odvisno od njegove teže. Za mačke in majhne pse se na primer priporoča 5 mililitrov lososovega olja na dan. Psi, ki tehtajo več kot 50 kilogramov, pa lahko zaužijejo 25 mililitrov olja lososa na dan.