Konopljina smola in njeni zdravilni učinki

konopljina smola

Iz industrijske konoplje je izdelanih veliko različnih izdelkov, ki se dandanes pohvalijo s številnimi pozitivnimi učinki na naše zdravje in splošno počutje. Med njimi je tudi konopljina smola, ki je naravna sestavina konoplje, saj jo rastlina izloča iz lastnih smolnih žlez imenovanih trihomov.

Konopljino smolo pridobimo s postopkom superkritične CO2 ekstrakcije industrijske konoplje, ki ima visok delež kanabinoida CBD. Na ta način se ohrani širok spekter kanabinoidov, terpenov in drugih koristnih učinkovin konoplje, ki imajo številne pozitivne učinke in ob tem ne povzročajo zadetosti. 

Glavni razlog je v majhnih in še dovoljenih količinah THC-ja (manj kot 0,02 %), kar je pogoj, da se konopljini izdelki sploh lahko prodajajo na našem trgu.

Preventivno uživanje konopljine smole

Čeprav je sodobna medicina zelo napredovala in je danes mogoče pozdraviti marsikatero bolezen, ki je bila več desetletij nazaj neozdravljiva, pa je vse, kar boste storili v smeri preventive zagotovo v vaše dobro. 

konopljina smola ima številne blagodejne učinke
Izmed vseh pozitivnih učinkov konopljine smole pa nikakor ne smemo pozabiti tudi njen pozitiven vpliv na splošno počutje.

Zato je uživanje konopljine smole priporočljivo tudi, če nimate nobenih zdravstvenih težav ali bolezenskih znakov. Konoplja ima namreč veliko blagodejnih učinkov, zato boste z rednim uživanjem konopljine smole okrepili imunski sistem, zmanjšali stres, zmanjšali tveganje za sladkorno bolezen in uravnali vrednosti holesterola. S tem posledično boste zmanjšali tveganje za pojav številnih bolezni, kot so na primer bolezni srca in ožilja, obolelost za rakom in bolezni kosti.

S konopljino smolo lajšamo številne zdravstvene težave

Poleg preventivnega delovanja, pa lahko z uživanjem konopljine smole lajšamo tudi marsikatero zdravstveno težavo. Kanabinoidi v konopljini smoli imajo namreč izjemno moč in delujejo protivnetno ter analgetično. 

Zato lahko konopljino smolo uporabljate tudi za lajšanje kroničnih bolečin, artritisa, glavobola in migren. Mnogi pa uporabljajo konopljino smolo tudi ob zdravstvenih težavah, kot so razne alergije, epilepsija, astma, Alzheimerjeva bolezen, multipla skleroza, za celjenje ran in odpravljanje težav s kožo.

S konopljino smolo do boljšega splošnega počutja

Izmed vseh pozitivnih učinkov konopljine smole pa nikakor ne smemo pozabiti tudi njen pozitiven vpliv na splošno počutje. Vedno več raziskav govori o tem, da lahko z njenim rednim uživanjem lajšamo težave povezane z razpoloženjem, anksioznostjo, tesnobo, depresijo in paničnimi napadi. Prav tako pa je odlična rešitev za vse tiste, ki ste pogosto neprespani ali pa v stresu, saj pomiri vaš organizem, preprečuje negativne misli in poskrbi za miren spanec. 

Z rednim uživanjem konopljine smole boste okrepili imunski sistem, zmanjšali stres, zmanjšali tveganje za sladkorno bolezen in uravnali vrednosti holesterola. Konopljina smola je običajno pakirana v dozirniku. Oglejte si kako deluje dozirnik za pravilen odmerek.

Ponudba konopljinih izdelkov, vključno s konopljino smolo, še nikoli ni bila tako pestra kot je danes. Zato je pri njeni izbiri vedno potrebno preveriti način ekstrakcije, sestavine in poreklo. Slednji nam pove, pod kako strogimi pogoji je izdelek nastal, zato je to za vse potrošnike izjemno pomembna informacija.