Kakšni so rezultati izdelkov za zmanjšanje telesne teže?

Kakšni so rezultati izdelkov za zmanjšanje telesne teže in ali so varni za uporabo?

Kako izgubiti odvečne kilograme je danes najpogostejše vprašanje. Vsi vemo, da je v to potrebno vložiti veliko truda in dela. Naporni treningi in nadzorovana prehrana sta pot do uspeha. Vendar pa danes vsi živimo zelo hitro, zato nimamo časa, da bi obiskovali fitnes centre in se držali strogih diet.

Zato skupina znanstvenikov po vsem svetu poskuša ustvariti izdelek, ki bo ljudem pomagal pri izgubi teže brez napora. Izdelki za hujšanje postajajo vse bolj priljubljeni in samo vprašanje časa je, kdaj bodo telovadnice in fitnes centri začeli zapirati vrata.

Vrste izdelkov za zmanjšanje telesne teže in njihov vpliv

Izguba odvečnih kilogramov je proces, ki traja, vendar pa so ti izdelki ustvarjeni tako, da pospešijo ta proces. Najbolj priljubljeni izdelki za zmanjšanje telesne teže so:

 • obliži za hujšanje,
 • čaji,
 • tablete.

Izdelki za zmanjšanje telesne teže v obliki tablet so zasnovani tako, da delujejo na več različnih načinov. Na tržišču obstaja vrsta različnih tablete, katerih cilj je uravnavanje telesne teže. Ker lahko povzročijo neželene reakcije, morate biti pri njihovi uporabi zelo previdni. Neželeni učinki so odvisni od sestavin v tabletah.

Po drugi strani pa čaji za zmanjšanje telesne teže postajajo vse bolj priljubljeni. Ker pa čaji niso čudežni, ne morete jesti neomejeno in pričakovati, da boste izgubili odvečne kilograme. Čaji so odličen dodatek k različnim dietam. Izredno učinkovit je zeleni čaj, ki vsebuje katehine, ki preprečujejo kopičenje maščobnih oblog.

Od vseh izdelkov za zmanjšanje telesne teže so najbolj priljubljeni in najučinkovitejši prav obliži. Uporabljajo popolnoma drugačen pristop. Sestavine se absorbirajo skozi kožo, kar je najboljši in najhitrejši način, da sestavine pridejo v krvni obtok. S tem se izognemo prebavnemu sistemu, v katerem se izgubi večina sestavin.

Ker pa nismo vsi ljudje enaki, pri nekaterih ti izdelki za zmanjšanje telesne teže preprosto ne delujejo, ali delujejo samo v kombinaciji s telesno aktivnostjo. Nekateri celo povečajo izločanje tekočin, kar vodi do dehidracije.

Zato je dobro, da poznate svoje telo in organizem, preden poskusite enega od teh izdelkov. Ko veste, kaj vam ustreza in kaj ne, izberite ustrezen izdelek. Ali pa tudi ne, saj lahko odvečne kilograme izgubite tudi s upoštevanjem nekaterih nasvetov.

Top 9 nasvetov za izgubo telesne teže

 1. Pred vsakim obrokom popijte kozarec vode. Tekočina bo nekoliko napolnila želodec in ustvarila občutek sitosti.
 2. Pri izbiri prilog se izogibajte majonezi in gorčici. Na ta način boste zmanjšali vnos kalorij.
 3. Ko pride čas za slaščico, vedno izberite tisto s črno čokolado.
 4. Zmanjšajte vnos prigrizkov.
 5. Hodite vsaj 30 minut na dan.
 6. Izogibajte se gaziranih pijač in alkohola. Zamenjajte jih z limonado brez sladkorja, čaji ali navadno vodo.
 7. Ne stradajte. Redni obroki pospešijo metabolizem.
 8. Ne spuščajte obrokov. Krekerji, piškoti, sladoled in podobno zamenjajte z beljakovinskimi napitki ali z živili, bogatimi z vlakninami. Navaden keks zamenjajte s piškoti iz čistega ovsa ali rženih zrn.
 9. Izogibajte se pozni večerji. To ne pomeni, da morate večerjati ob 18:00 ali pred 20:00. Večerja naj bo 2-3 ure pred spanjem. Le-ta naj bo lahka in beljakovinska, da se telo lahko ponoči regenerira.

Razen tega, da ženska lahko v primeru rednih menstruacij izračuna, kdaj bo pri njej prišlo do ovulacije, ji tudi nekateri telesni znaki sporočajo, da je nastopil čas največje plodnosti. Preberi več …