Casio PX-160 uporablja večdimenzionalni zvočni sistem

Digitalni klavir PX-160 uporablja znani Casio-jev večdimenzionalni »Morfing AiR sound« sistem z nekaj pomembnimi izboljšavami glede na prejšnjo različico.
Prvič, zmogljivost pomnilnika, ki hrani vzorčene zvoke, je trikrat večja, kar vam omogoča, da zaradi visokokakovostnih vzorcev slišite celo majhne nianse koncertnega klavirja.
Drugič, v nasprotju s formati (MP3, AAC itd.), kjer se kakovost zvoka izgubi, »Morphing AiR Sound« sistem uporablja stiskanje brez večjih izgub kakovosti zvoka (lossless) in reproducira zvok brez popačenj.

CASIO PX-160 “Air Sound”

Igrate lahko 18 instrumentov:

  • 5 velikih klavirjev (concert, modern, classic, mellow, bright)
  • 4 električni klavirji
  • 2 klavirja s strunami
  • 5 orgel (vključno z električnimi orglami)
  • Čembalo
  • Nizki bas

Možnost dodatnih zvokov je odlična opcija, vendar je najpomembnejša stvar pri digitalnem klavirju seveda klavirski zvok.
Vsak od petih zvokov velikih klavirjev je visokokakovosten stereo zvok pravega klavirja. Vsak ton ima nekoliko drugačno barvo, tako da boste lahko izbrali tistega, ki najbolj ustreza vašemu okusu.
Meni osebno je zvok najbolj naraven pri načinu »Concert Grand«, čeprav je vseh pet tonov odličnih in zelo blizu akustičnim instrumentom.


Zvok PX-lahko dodatno prilagodite z različnimi zvočnimi učinki:

Opcija »Reverb« omogoča, da note, ki jih predvajate, bolj odmevajo, s čimer poustvarite akustično okolje različnih krajev. Na voljo so štiri »reverb« variacije: soba, mala dvorana, velika dvorana, stadion.
Opcija »Chorus« omogoča glasnejši in bogatejši zvok, kot da se naenkrat igra več podobnih zvokov. Tudi pri tej opciji obstajajo štiri variacije: lahka, srednja, globoka in »flanger«.
Briljantnost zvoka je prav tako mogoče prilagoditi, zaradi česar je zvok bolj težji in močnejši ali lažji in mehkejši.

Polifonija

128-notna polifonija zagotavlja, da boste slišali vse note, ki jih igrate, ne da bi bile pred kratkim igrane note odrezane.

In ker vam Casio PX-160 Digital Piano omogoča snemanje pesmi, ki je sestavljena samo na dveh kanalih, je 128- notna polifonija več kot dovolj, tudi če igrate skupaj z 2-kanalni snemalnikom.