Domači pripravki učinkovito odpravijo vene na nogah

Naravno zdravljenje: Domači pripravki učinkovito odpravijo vene na nogah

Razširjene vene so najpogostejša bolezen krvožilnega sistema. Mnogi jo imenujejo bolezen moderne dobe. Pojavijo se kot posledica oslabljene funkcije venskih ventilov. Ko venski ventil izgubi sposobnost vračanja krvi v srce, pride do širjenja venskih zidov, v katerih se zadržuje kri. Naravno zdravljenje žil na nogah je prava izbira za vsakogar. Mnogi nimajo poguma, da bi šli pod nož.

Pojav razširjenih ven na nogah

Razširjene vene na nogah se pogosteje pojavijo pri ženskah, kot posledica hormonskih sprememb, pomanjkanja vitaminov in med nosečnostjo ali menopavzo.

Največkrat doletijo ljudi, ki dolgo časa sedijo ali stojijo. Zaradi velike izrazitosti jih mnogi smatrajo kot izključno estetski problem.

V nekaterih primerih so lahko vene tudi nevidne. Simptomi takšnih ven so:

  • otekle noge,
  • bolečine,
  • srbenje,
  • zbadanje,
  • stalni krči

Ne glede na to, ali gre za vidne ali nevidne vene, je pomembno, da jih zdravimo. Če se ne zdravijo, lahko povzročijo številne zdravstvene težave. Številne težave ven na nogah in njihova vidnost se lahko uspešno odpravijo z uporabo različnih naravnih metod in načinov zdravljenja.

Naravno zdravljenje – 4 domača zdravila za vene na nogah

Obstaja veliko domačih pripravkov, ki jih lahko uporabite za zdravljenje razširjenih ven. Pri naravnem zdravljenju ven na nogah so se za najboljše izkazali:

  • raztopina česna in pomarančni sok,
  • čaj iz cvetov ognjiča,
  • obkladki iz jabolčnega kisa,
  • raztopina peteršilja.

Za zmanjšanje razširjenih ven je česen odlična rastlina. Izboljšuje prekrvavitev in odpravlja toksine iz krvnih žil. Za izdelavo te raztopine potrebujete: 6 strokov česna, 3 pomaranče, 2 žlici oljčnega olja.

Stisnite pomarančni sok in mu dodajte nasekljan česen in oljčno olje. Vse to premešajte in pustite stati 12 ur. Na prste dajte nekaj kapljic nastale zmesi in masirajte območje, prizadeto z razširjenimi venami. Čez to položite bombažno krpo in pustite, da stoji. Ta oblika naravnega zdravljenja ven na nogah bo dala rezultate v nekaj mesecih.

Po drugi strani je ognjič bogat vir flavonoidov in vitamina C, ki lahko ublažijo številne simptome razširjenih ven. Skodelico ognjičevih cvetov enostavno skuhajte v štirih skodelicah vode. V nastalo zmes položite bombažno krpo, s katero pokrijte prizadeto območje n pustite, da se popolnoma ohladi. Zdravljenje ven na nogah, na naraven način, z uporabo tega čaja lahko uporabljate, dokler ne opazite izboljšanja.

Jabolčni kis pozitivno vpliva na lajšanje številnih simptomov, kakor tudi na simptome razširjenih ven. Uporablja se lahko oralno ali kot obkladek. Da bi bilo naravno zdravljenje ven na nogah s pomočjo jabolčnega kisa uspešno, je najbolje kombinirati oboje. Na prizadeto območje položite vlažno krpo, ki ste jo prej namočili v kis. Ta postopek lahko ponovite dvakrat na dan.

Svoje mesto na tem seznamu je našel tudi peteršilj. Vsebuje flavonoid oziroma vitamin p ali rutin in vitamin C. Krepi kapilare, zato je v veliko pomoč pri boju proti razširjenim venam. Pest svežega peteršilja zavrite s skodelico vode. Mlačno raztopino odcedite in dodajte eno kapljico eteričnega olja vrtnice in ognjiča. Z nastalo raztopino masirajte področje, prizadeto z razširjenimi venami.