Priljubljeno mesto Mengeš nudi stanovanja za družine

Stanovanja Mengeš

Mengeš ponuja stanovanja, katera predstavljajo dobro nepremičninsko naložbo, saj je mesto od Ljubljane oddaljeno le petnajst kilometrov, kar predstavlja dobro izhodiščno točko za vse zaposlene, ki delajo v Ljubljani. Poleg tega je nakup stanovanjskih objektov in prostorov v tem mestu cenovno ugodnejši od nakupa v glavni prestolnici Slovenije.

Zaradi zasoljenih cen na nepremičninskem trgu v Ljubljani, se mnogo družin in posameznikov odloča za nakup stanovanja v mestu Mengeš. Prav zato se omenjeno mesto v zadnjih letih povečuje, tako po površini kot po številu prebivalcev. Mesto pravzaprav postaja periferno območje prestolnice, kamor se zatekajo vsi, ki bi želeli svoje proste trenutke preživeti v okolici narave in s prečudovitimi razgledi na slovenske Alpe.

Mirna lokacija stanovanjskih objektov v mestu

Mesto je bilo nekoč majhno kmečko naselje ob reku Pšati, kjer je dejavnost kmetijstva predstavljala glavni vir gospodarstva. Sedaj pa je mesto postalo pomembno podjetniško in upravno središče, saj je v celotni občini registriranih kar tisoč podjetij. Pri tem pa so se poslovni in industrijski objekti preselili v industrijsko cono na obrobju mesta. V mestnem jedru pa lahko najdemo manjše trgovine, kavarne, restavracije in prostore za druženja krajanov.

Stanovanja Mengeš

Mengeš ima stanovanja, katera niso zgrajena v okolici industrijske cone, temveč so del kulturnega središča mesta. Nekatere stanovanjske zgradbe so blizu samega centra, druge pa so nekoliko bolj oddaljene od središča, kjer ponujajo mirno življenje v okolici narave. Prav zato je mesto idealno za družine z otroki, kateri svoje otroštvo lahko preživljajo v stiku z naravo.

Življenje in dom v živahnem kulturnem mestu

Stanovanja v mestu Mengeš pa niso primerna le za družine z otroki, temveč tudi za vse tiste, ki bi radi bili del rastočega in živahnega mesta, s svojo dolgo tradicijo in povezanimi sokrajani. Kulturno in družbeno življenje v mestu soustvarjajo številna društva, ki so v svojih dejavnostih zelo aktivna.

Na tem območju deluje preko štirideset društev, katera zajemajo kulturna, športna in humanitarna področja. Mestni Kulturni dom s svojimi prireditvami in predstavami prav tako nudi veliko mero zabave in druženja. V občini so pomembna tudi dejavna gasilska društva, katera organizirajo različne dogodke in veselice.