Visoko-kakovostne čelade z atraktivnim dizajnom

Uspeh nekoč majhnega podjetja, ki izdeluje čelade, je dandanes prav neverjeten. LS2 čelade so visoko-kakovostne izdelave in imajo dobro razmerje med ceno in kvaliteto. Uporabljajo jih vsi motoristi – od ATV voznikov, do profesionalnih dirkačev in skuterjev. So tako zanesljive, da jih uporabljajo vozniki v svetovno znanem Dakar Rally prvenstvu. Uporabljajo pa jih tudi profesionalni vozniki pri Moto GP in drugih dirkah.

Majhno podjetje s skromnimi začetki

Podjetje LS2 je pričelo izdelovati čelade v majhni garaži. Sprva so jih izdelovali brez svojega logotipa, saj so jih prodajali drugim proizvajalcem čelad, ki so jih prodajali kot svoje. Leta 2007 pa so zagnali svojo blagovno znamko, ki je prisotna na trgu še danes. LS2 čelade so tako postale izredno priljubljene med vozniki motorjev. Temu je tako, saj so cenovno ugodne, izvrstne kvalitete ter nudijo vrhunsko zaščito za voznika.

Podjetje LS2 je pričelo izdelovati čelade v majhni garaži.

Lastnik podjetja je Arthur Liao. Po njem je tudi poimenovana serija čelad LS – Liao’s System. Dandanes se štab podjetja nahaja v Španiji. V tovarni na kitajskem pa proizvedejo več kot 1 milijon čelad na leto za cel svet.

Čelade z najvišjimi varnostnimi standardi

LS2 čelade so zasnovane s strani najboljših strokovnjakov v Evropi. Tako dosegajo varnostne standarde, kot so:

Standard ECE – R 22.05

To je Evropski certifikat, ki ga dobijo čelade, ki so bile izpostavljene različnim varnostnim testom na cestah v Evropi. Simuliranih pa je veliko možnih nesreč, kjer mora čelada zadovoljivo varovati glavo voznika.

Standardi ISO

Možnost prejeta udarcev in testiranje čelade za vzdržljivost po različnih ISO standardih.

DOT certifikat

Dot certifikat je eden najpomembnejših, kar se tiče motorističnih čelad. To pomeni, da je LS2 čelada bila testirana za nudenje največje varnosti in zaščite pri vožnji z motorjem.

Visoko-kvalitetni materiali izdelave

LS2 čelade so narejene iz kvalitetnih materialov. Ves proces izdelave pa je strogo nadzorovan. Tako se zagotovi najvišji nivo zaščite, vzdržljivosti in udobja za bodoče voznike. Samo ohišje čelad pa je izdelano iz izredno vzdržljivega materiala z imenom KPA. 

KPA je kratica za kinetično polimerno zlitino. Omenjena zlitina ima sposobnost, da absorbira močne udarce ter tako vozniku zaščiti glavo. Poleg tega pa je zelo odporna na penetracijo ostrih predmetov. Povrhu vsega pa je KPA še izredno lahek material. Tako so LS2 čelade izredno lahke, kar močno poveča udobje voznika med vožnjo z motorjem.

Pomembna lastnost vseh čelad LS2 je integriran vizir z zaščito proti soncu. Tega si lastijo vse čelade, tudi odprte različice. Ker je vizir možno pospraviti oziroma ga umakniti, ko ga ne potrebujemo, je to izredno inovativna funkcija. 

Na spletni strani www.yogi.si lahko zasledimo veliko vrst različnih čelad znamke LS2. Obenem pa imamo na voljo tudi ogromno dodatne opreme za motoriste.

Preberite si še naslednji članek o akumulatorjih.