Postopek obnove rabljenega računalnika

Ko želimo pripraviti Apple refurbished računalnik za ponovno uporabo, je najboljša odločitev, da to opravi izkušen serviser. Ta postopek običajno zahteva sistematično čiščenje notranjosti računalnika, pregled operacijskega sistema in programske opreme, ter izbris vseh starih podatkov. Tudi zunanja stran prenosnika za ponovno uporabo je podvržena natančnemu pregledu – čeprav odrgnine ne vplivajo na delovanje računalnika, so določene meje tolerance, ki odločajo o kakovosti obnovljenega računalnika.

Celoten proces obnove poteka po natančno določenem protokolu, ki zahteva preizkušanje najbolj bistvenih računalniških komponent – vključno s pomnilnikom, trdim diskom, matično ploščo, procesorjem, grafično kartico in napajalnikom. S tem se zagotavlja visoka kakovost in brezhibno delovanje ponovno obnovljenega računalnika.

Varujmo naravo in kupujmo obnovljene računalnike.

Pregled rabljenih računalnikov vključuje testiranje baterije, tipkovnice in monitorja

Pri pregledu rabljenih računalnikov se izvaja tudi test delovanja baterije, pri čemer mora ta omogočati vsaj 2,5 ure uporabe brez električnega napajanja iz omrežja. Pregleda se tudi tipkovnica, vključno s tem, ali tipke delujejo in ali delujejo pravilno. Po želji se lahko namestijo nalepke za tipkovnico, ki pokrivajo tipke in drugo označevanje, da so bolj v skladu z uporabniškimi potrebami.

Monitor je prav tako podvržen pregledu, ki omogoča preverjanje delovanja vsake posamezne pike. Pri kakovostnih rabljenih računalnikih piksli ne bi smeli biti nedelujoči ali obarvani – gre za vidne napake, ki lahko vplivajo na kakovost slike in uporabniške izkušnje.

Da se zagotovi nič manj kot prvotno delovno stanje opreme, se rabljeni prenosniki posodobijo na najnovejši operacijski sistem in se pred prodajo sprotno testirajo. Poleg tega pa je pomembno, da imajo tehnično obnovljeni prenosniki in računalniki garancijo, ki zagotavlja kakovost in zadovoljstvo uporabnika.

Zakaj je nakup rabljenega, tehnično obnovljenega računalnika pametna odločitev?

Nakup rabljenega, tehnično obnovljenega računalnika se lahko izkaže kot zelo pametna odločitev iz več razlogov. Prvi in najbolj očiten razlog je velik prihranek, saj za osnovno rabo ne potrebujemo vedno novega računalnika, zato lahko pri nakupu rabljenega poslovnega računalnika s podobnimi lastnostmi prihranimo tudi do 500 €. Poleg tega so obnovljeni računalniki vizualno odlično ohranjeni, sestavljeni iz nadpovprečno kakovostnih komponent ter nudijo odlično uporabniško izkušnjo.

Največja prednost pa je vsekakor zanesljivost in dolga življenjska doba teh računalnikov. Poslovna oprema ima namreč za kar 3-krat daljšo življenjsko dobo kot običajni potrošniški računalniki, poleg tega pa so rabljeni računalniki pred nakupom temeljito pregledani in servisirani, kar zagotavlja, da bodo delovali kot novi vsaj še 6+ let od nakupa, možnost okvare pa je 10-krat manjša.