Kako pomagati psu z bolečimi sklepi?

glukozamin za pse

Tako kot na ljudi vpliva teža telesa tudi na pse in njihove sklepe. Če nas pes trpi, zaradi bolečin sklepov, mu lahko pomagamo na več načinov. Morda smo slišali, da glukozamin za pse lahko izboljša zdravstveno stanje našega psa. To je tudi razlog, da se majhne količine omenjene snovi nahaja v nekaterih vrstah prehrane. Dandanes pa obstaja cela vrsta informacij o tem kaj povzroča bolečino sklepov pri psih in kako jim najbolje pomagati. V prvi vrsti se je vedno najbolj posvetovati z veterinarjem. Veliko pa pomeni tudi, če poznamo prednosti dobre prehrane in znamo zgodaj opaziti težave z našim štirinožnim prijateljem.

Kaj sploh je glukozamin za pse?

Telo psa ustvarja različne komponente, ki so pomembno za pravilno delovanje organov, imunskega sistema in tudi sklepov. Sestava glukozamina za pse je narejena iz sladkorja in aminokisline z imenom glutamin. To je naravna spojina, ki nastane v telesu psa, če je zdrav. Lahko pa se zgodi, da zaradi enega ali več razlogov ne more več proizvajati omenjene spojine v zadovoljivi količino. Zato moramo našemu psu pomagati s prehranskimi dodatki.

Glukozamin za pse je odlično sredstvo za lajšanje bolečin
Glukozamin za pse je odlično sredstvo za lajšanje bolečin, ker vzpostavi naravno količino sinovialne tekočine v sklepih.

Delovanje glukozamina za pse deluje pozitivno na ustvarjanje oziroma normalizacijo sinovialne tekočine. To je tekočina, ki tako rekoč maže sklepe in preprečuje obrabljanje kosti. Če je tekočina prisotna v manjši količini v pasjih sklepih, se pojavijo bolečine, saj se kosti prično obrabljati in med seboj dotikati.

Kako glukozamin za pse pomaga pri znižanju bolečin v sklepih?

Vsak lastnik psa razume, da mu njegov najboljši štirinožni prijatelj stežka pove kaj je narobe.

Pasji priboljški med sprehodi, za nagrado dobrega vedenja psa lahko pokažejo ali ima pes kakšne bolečine v sklepih, ker ne bo tako odziven.

Zato se moramo zanašati na naše čute in opazovanje, če želimo pomagati našemu psu.

Svojemu kosmatincu lahko kot prehranski dodatek ponudite tudi lososovo olje. Kakšne prednosti ima preberite v članku na povezavi.