Najboljše sedežne garniture za manjše dnevne sobe

Manjše dnevne sobe je težje opremiti, saj moramo premišljeno izbrati vso opremo.  Klubska mizica, dnevni regal, police, sedežne garniture in celo preproge morajo biti specifičnih dimenzij, da se lepo prilegajo razpoložljivemu prostoru. Pri izbiri pohištva moramo biti še posebej pozorni, da slednje ne zavzame preveč prostora in da omogoča nemoteno gibanje naokoli po sobi.

Pohištvo prilagodite dnevni sobi

Oblike in dimenzije dnevne sobe ne moremo spremeniti, zato mora biti vsak kos pohištva pazljivo izbran. Posebej sta pomembni velikost in oblika sedežne garniture, saj prevelika zofa zavzame preveč prostora in je nefunkcionalna.  Preden torej izberemo najboljšo sedežno, je pomembno, da izmerimo razpoložljivi prostor. Izmerimo razpoložljivo mesto med tremi stenami ter izmerimo tudi največjo globino zofe. Pri tem mora ostati vsaj pol metra prostora pred sediščem, da se lahko nemoteno gibamo.

Sedežna garnitura
Oblike in dimenzije dnevne sobe ne moremo spremeniti, zato mora biti vsak kos pohištva pazljivo izbran.

Izbira sedišča v majhnih in ozkih sobah

Pri opremljanju majhnih in ozkih sob je pomembno, da ne izberemo preveč masivnega pohištva. Oblika sedežne garniture tako ne sme biti v obliki črke U ali L, saj ta oblika ne bo omogočala nemotenega gibanja po prostoru. Bolj priporočljiva je oblika črke I, kjer lahko sedišče naredimo dodatno bolj ugodno s prenosljivim taburejem. Tako bomo imeli dovolj prostora okoli kavča za gibanje, obenem pa lahko med gledanjem filma tudi dvignemo noge in se odpočijemo.

Izbira sedišča v ozkih in dolgih sobah

Veliko starejših gradenj ima prostore ozke in dolge, kar posebej otežuje samo opremljanje. Pri ozkih in dolgih dnevnih sobah je izbira kavča malce otežena, saj težko najdemo kratek kavč z dolgimi stranicami.  Čedalje več ljudi se tako odloči za nakup dveh sedežnih garnitur, ki jih postavijo eno zraven druge. Tako imajo vsi gosti dovolj prostora za sedenje ali ležanje, obenem pa prostor ni preveč nagneten. Dolge in ozke sobe lahko tudi dopolnimo z enim manjšim kavčem, enim foteljem in s tabureji različnih dimenzij in barv. Tako bo dnevna soba dobila tudi bolj živahne barve.

Preberite si še naslednji članek: Taščin jezik je trpežna sobna rastlina

Zelo zanimivo dejstvo je tu, da obstaja kar okrog 850 različnih vrst fikusa in je tako možnost, da vsak najde zase primernega.

Majhne kvadratne sobe in sedežne garniture primernih dimenzij

Majhne kvadratne prostore je lažje opremiti kot ožje. Sama sedežna garnitura je tako lahko v obliki črke L ali U, pri čemer naj bodo stranska sedišča daljših dimenzij. Takšna sedežna garnitura bo postala osrednja točka sobe, obenem pa ne bo prostor zaprla ali onemogočala gibanje. Zaradi podaljšanih stranskih sedišč bodo hkrati na zofi lahko ležali kar trije, kar druge oblike sedežnih ne omogočajo. 

Preberite si še naslednji članek z naslovom: Odlične rešitve za vsak vrt