Fikus je za nego nezahtevna rastlina

Le malokdo pozna vse rastline, morda niti nihče, njihove lastnosti in seveda tudi funkcije. Res Pogovarjamo se o fikusu. Morda ga imate doma, mrda ste ga nekje videli in je pritegnil vašo pozornost, morda se odločate za nakup, ipd. Vsekakor pa, ali veste, kako zelo je fikus priljubljena rastlina in kako odličen očiščevalne lastnosti ima, ne glede na prostor, v katerem biva? Kako nezahteven je za nego in vzdrževanje? Da potrebuje le redno zalivanje, ni nam ga treba nikamor seliti, ne glede na podnebne razmere, je vedno lahko v notranjosti stanovanja. Tudi, da se razvija pozimi in poleti. Ipd. Kar nekaj je zanimivih dejstev o fikusu, ki tako močno pritegnejo našo pozornost.

Zelo zanimivo dejstvo je tu, da obstaja kar okrog 850 različnih vrst fikusa in je tako možnost, da vsak najde zase primernega. Ne glede na to, kam ga želimo postaviti, se seveda priporoča, da je v prostoru, kjer bivamo, saj bo učinkovito iz zraka odstranjeval razne toksine in strupe. Poleg tega, pa bo odlično vplival na videz prostora in sicer, da ga bo močno polepšal.

Fikus
Pri feng šuju pravijo listom fikusa da so vodiči dobre energije, velja za rastlino izobilja in sreče.

Pri feng šuju pravijo listom fikusa da so vodiči dobre energije, velja za rastlino izobilja in sreče. Vsekakor gre za rastlino, katera lahko ponudi mnogo več kot le čudovit videz. Dejansko je to tista prednost, zaradi katere se morda odločimo za omenjeno rastlino. In nas ne preseneča pogostost te v raznih domovih, kjer smo jih morda že opazili. 

Fikus je ena od rastlin, katere se ne bi smel braniti nihče, ne glede na to, ali smo začetnik pri rastlinah ali velik poznavalec. Predvsem slednji se zavedajo njegove pomembnosti in tako bodo fikusi krasili njihov dom. Ali ste vedeli, da so za čiščenje zraka najboljše prav zelene rastline? Da so nekateri mnenja, da bi jih morali imeti vsi doma. In še to v takšnem številu, da bi vsak član družine imel svojo, sicer pa vsaj eno na 100 kvadratnih metrov prostora. 

Pri rastlinah imamo res izjemno možnost izbire, saj je toliko vrst, kolikor je možnih želja, oziroma več teh. Pri fikusu je številka različnih vrst okrog kar 850. 

Zelena rastlina, katera v nas prebuja mir in spokoj, zadovoljstvo, katerega se morda niti ne zavedamo. Oziroma niti ne povežemo, da je prav to razlog naše sreče in zadovoljstva. Zato je smiselno, da si vsak od nas omisli rastlino, ki bi poleg čudovitega videza nudila pe vrsto drugih možnosti.