Kompaktna in napredna kamera

Tehnologija za zajemanje videa je v zadnjih letih močno napredovala. Kompaktne športne kamere so postale izredno popularne, zaradi svojih naprednih funkcij. Namenjene so snemanju videa pri raznih športih, kot so kolesarjenje, padalstvo, smučanje na vodi ipd. Lahko pa jih uporabimo tudi za zajem navadnih posnetkov z družino in prijatelji na izletu ali v domačem okolju. Dolga avtonomija delovanja, snemanje videa pri 4K ločljivosti in podpora za SD kartice so zmogljivosti, ki jih naredijo še bolj priljubljene pri mnogih uporabnikih. Nekatere izvedbe so tudi vodoodporne, kar nam omogoči snemanje neverjetnih podvodnih posnetkov pri visoki ločljivosti.

Snemanje pri visoki ločljivosti

Dandanes je izredno popularni format oziroma ločljivost raznih filmov in videov 4K. To je ločljivost 3830 x 2160 pikslov, ki jo podpirajo novejši televizorji, projektorji ter tudi nekateri pametni telefoni. Večina modernih športnih kamer je sposobnih posneti video v 4K resoluciji. To nam omogoča, da zajamemo vse podrobnosti danega trenutka. Pri raznih športnih podvigih lahko sedaj posnamemo res enkratne akcijske prizore, ki jih lahko do potankosti občudujemo doma na našem televizorju ali drugi video predvajalni napravi. Pogosto pa ni potrebe, da kamero fizično povežemo z računalnikom z USB kablom, saj je mogoče video datoteke prenašati preko Wi-Fi omrežja.

Športne kamere so v zadnjih letih zelo napredovale.

Zmogljiva kamera majhne velikosti

Najbolj opazna prednost športnih kamer je njihova majhna velikost. Močne leče in napredne funkcije se skrivajo v kompaktnem ohišju. Kamero lahko pospravimo v žep, torbico ali nahrbtnik. Lahko pa jo tudi pritrdimo na čelado, na krmilo motorja ali kolesa in na druge naprave. Snemanje je mogoče začeti takoj, saj s pritiskom na tipko pričnemo zajemati sliko v 4K ločljivosti. Uporabimo pa lahko tudi standardni nosilec, če želimo zajeti bolj statične video posnetke. Nekatere športne kamere lahko uporabljamo tudi pod vodo. Druge pa je mogoče nadgraditi z vodoodpornim ohišjem, ki nam omogoča snemanje pod vodo.

Športne kamere lahko namestimo na športno opremo

Glavna prednost športnih kamer je ta, da jih je mogoče namestiti na različno športno opremo. Zaradi svoje kompaktne velikosti pa nas posamezna kamera nas ne bo motila ali povzročala težave med navadnimi in tudi bolj ekstremnimi športi. Mogoče je kupiti tudi dodatne nosilce, ki so namenjeni pritrditvi kamere na številne elemente, kot so krmila od kolesa, čelade, obleko ipd. Pomembno je, da se vnaprej pozanimamo, kateri nosilci so združljivi z našo kamero. Nekateri proizvajalci pa ponujajo nosilce že v paketu s športnimi kamerami, kar nam olajša njihovo uporabo.

Kamera za snemanje med vožnjo

Nekateri uporabniki kupijo športno kamero ter jo uporabljajo za vsakodnevno snemanje pri vožnji avtomobila. Načeloma to ni njihov namen, vendar kljub temu odlično opravlja omenjeno nalogo. Vse športne kamere uporabljajo široko-kotne leče, kar jih naredi odlične za zajem slike pred našim avtomobilom. Pritrdimo jo lahko na armaturno ploščo, vzvratno ogledalo, na vetrobransko steklo ipd. Med vožnjo pa jo napajamo z USB ali 12-voltnim napajalnikom, kar zagotovi nemoteno snemanje na krajših in daljših vožnjah.