Last minute smučanje je dobra ponudba.

Izbira smučanja z opcijo last minute je sorazmerno pametna, hkrati pa lahko tudi tvegana, če čakate predolgo. Največkrat so last minute smučanje hitra odločitev , saj se ugodne ponudbe nihče ne otepa. Vedno pa se najde dovolj časa za hitro preverbo najbolj osnovnih značilnosti ponudbe iz drugih virov ter v nekaterih primerih tudi mnoge dodatne koristne informacije. Osnovna ustreznost last minute smučanje mora zagotoviti pričakovano za izbrano število oseb.

Pri bivanju za noč ali več, je potrebno zagotoviti streho nad glavo. Penzion ali polpenzion ponudba je za mnoge dobrodošel dodatek, saj odpade del skrbi. Za last minute smučanje je potrebno preveriti tudi ustreznost smučišča. Na smučanje se lahko opravljajo ljubiteljski smučarji, smučarji starši z otroci, ali starši, ki želijo predvsem otroška smučišča, smučišča za zahtevne in podobne. Možne so tudi kombinacije, kot so otroška smučišča, smučišča za zahtevne ter smučišča za ljubitelje.

Največja smučišča omogočajo tudi takšno last minute smučanje, vsak član družine ali skupine si pač izbere sebi primerno ali o primernosti odločijo starši. Najlažje je seveda eni osebi ali paru, ki ima podobne zahteve. Smučarji začetniki velikokrat povprašujejo po ponudbi last minute, ki nudi izposojo opreme, šolo smučanja in podobne storitve. Brez takšne ponudb nimajo kaj početi, saj bi se želeli naučiti smučanja brez lastne smučarske opreme.

Nakup smučarske opreme v tem primeru največkrat sledi potem, ko ocenijo primernost smučanja zanje. Obstajajo možnosti tudi raznih drugih last minute ponudb, kot so wellness in druge podobne ponudbe. Takšne ponudbe nudijo možnost kakovostne izrabe časa po končanem smučanju, ko za smučanje ni primernih vremenskih razmer ali kako drugače ni možno na smučišče. Obilnost takšne ponudbe najdemo na Rogli, v sklop smučišča sodi tudi naravno-klimatsko zdravilišče in rekreacijski center. Takšne ponudbe so za mnoge prestižne, za druge pa racionalne.

Racionalno je poleg ponudbe last minute smučanje imeti še denimo zdravilišče in rekreacijski center, saj tako svoj prosti čas najbolje izkoristimo.