Katere vrste sedežnih garnitur obstajajo?

Zofe so kosi pohištva, ki jih preprosto morate imeti v vsakem domu in stanovanju. Zahvaljujoč njim se lahko udobno sprostite pred televizorjem, preživite čas z ljubljenimi in po potrebi uredite prostor za spanje. Vendar pa je na trgu veliko vrst tovrstnega pohištva, ki se med seboj nekoliko razlikujejo. Kaj je vredno vedeti o njih in kaj je na voljo v trgovinah? Kakšne so razlike med mnogimi različicami in katero od njih izbrati?

Kavči in dvosedežne zofe idealne za majhne prostore


Kavči in dvosedežne zofe so majhni kosi pohištva, ki so kot nalašč za majhne dnevne sobe kot dodatna sedežna mesta. Vendar je treba upoštevati, da so na trgu na voljo tudi majhne dvosedežne raztegljive zofe. To so majhni kosi pohištva, ki so idealni za ateljeje, majhne sobe in kabinete ter druge prostore, kjer je prostor zelo omejen. Seveda so manj spektakularni po videzu in verjetno ne bodo zadostovali za zagotovitev prostora za goste za daljše bivanje. Vendar bodo povsem zadostovali v mikro garsonjerah.

Kavči in dvosedežne zofe so majhni kosi pohištva, ki so kot nalašč za majhne dnevne sobe kot dodatna sedežna mesta.

Kavči in tri sedežne zofe – praktičnost in funkcionalnost


To pohištvo je večje in zato še bolj praktično. Pogosto se uporabljajo kot alternativa kotnim sedežnim garnituram, zlasti v majhnih dnevnih sobah. Tri sedežne zofe odlikuje tudi dejstvo, da jih je mogoče pogosto razširiti, kar vam omogoča, da si uredite spalni prostor. Lahko imajo tudi posode za shranjevanje in so takrat še bolj praktične glede uporabe. Na splošno je to najbolj priljubljena kategorija izdelkov na tem področju, zato jih lahko kupite po različnih cenah, od nekaj sto do nekaj tisoč evrov za bolj kakovostne modele iz še bolj kakovostnih materialov.

Zofe Chesterfield – lepota in razkošje v enem

Ta model je res privlačen. Gre za zofe Chesterfield, ki jih odlikuje prešito oblazinjenje, ki izgleda odlično predvsem v salonih v stilu glamurja. So zelo udobne, a jih ni mogoče raztegniti, zaradi česar so namenjene večjim interierjem z veliko površino, kjer nam ni treba varčevati s prostorom in si lahko privoščimo veliko in zelo udobno pohištvo.
Kot lahko dobro vidite, so zofe in kavči zelo široka kategorija izdelkov. To kupcem omogoča zelo široko izbiro in prilagoditev svojim potrebam, tako finančnim kot prostorskim.