Izdelki iz padalske vrvice Paracord

Izdelovanje izdelkov iz Paracord vrvi je popularno tako v tujini, kot tudi pri nas, kjer dosega vse večje razsežnosti. Vrv najdete v različnih army trgovinah, airsoft trgovinah in tudi na spletu.

Paracord vrv je znana po izredno visoki nosilnosti, vzdržljivosti in vsestranski uporabnosti. Zato jo uporabljajo tudi različne vojske po svetu, ko tudi mnogi drugi poklici.

Iz nje se da izdelati mnogo različnih predmetov, kot so zapestnice, pasovi za hlače, povodci in ovratnice za pse, obeski za ključe. Seznam je skorajda neomejen, dokler imate nekaj domišljije.

Kot omenjeno je izdelava predmetov iz Paracord-a zanimiv in pester hobi. Lotevajo se ga predvsem ljudj, ki bi se radi malo pomirili, saj pletenje in izdelava predmetov iz vrvi zahteva natančnost, koncentracijo in potrpežljivost.

Zelo zanimivo je, da so se v preteklosti ukvarjali z vrvjo predvsem mornarji, verjetno ker so imeli na odprtem morju dosti časa. Vendar pa ta zanimiv hobi ni ostal na ladjah, temveč so ga kmalu prevzeli različni poklici in hobiji, ki so iz njega naredili mnogo več. Res, na spletu najdete različne vodiče za skorajda karkoli, kar bi radi naredili iz padalske vrvi, pa naj bo to ovoj za držalo meča ali figurica za otroka.

V Sloveniji je ta hobi kmalu uspel pridobiti zveste privržence in nekateri celo prodajajo svoje izdelke!

Kaj pa sploh je padalska vrv?

Padalska vrvica je najlonska vrv, ki je sestavljena iz zunanjega ovoja in notranjih, manjših, sestavljenih vrvic. Ta sestava ji je povečala moč, da se jo pa tudi razstaviti, s čimer pridobimo manjše
vrvice, ki imajo svojo uporabo (npr. za šivanje in ribolov).

Sklep

Izdelava predmetov iz padalske vrvice je zelo zanimiv hobi. Lotevajo se ga različni ljudje in so z njim zelo zadovoljni. Zato vam toplo priporočamo, da se v tem zabavnem pletenju najdete tudi vi!