Izdelava spletnih trgovin

Splet je postal novo bojišče za trgovce. S tem je v prvi vrsti povezana izdelava spletnih strani. Ta izdelava je delo tako kreative, saj si je potrebno zamisliti dizajn, kot tudi programiranja, saj je potrebno dizajn podkrepiti tudi s funkcionalnostjo. Oglejmo si različne faze, ki jih obsega izdelava spletnih trgovin.

Dizajn

Dizajn trgovine se ponavadi prilagodi ponudbi. Vsebina se razporedi tako, da je prikazana predvsem zaloga, ki jo hočemo prodati.

Pri tem se upošteva tako uporabniška izkušnja, kot tudi sam karakter trgovine, ki ga hoče izražati trgovec.

Programiranje

Vsaka funkcionalnost spletne trgovine je izven domene kreative. Je predvsem implementacija različnih obrazcev, efektov in skript, ki komunicirajo s podatkovnimi bazami.

Res je, da brez podatkovne baze sploh ne moremo voditi spletne trgovine, prav tako pa moramo imeti ozadje, ki smiselno razporedi zalogo in omogoča optimalni delovni proces. Kot tako je programiranje ključen in obsežen del izdelave spletne trgovine.

Uporabniški vmesnik

Predstavljajte si, da ste ravno dali izdelati spletno trgovino. Ko jo prevzamete vsebuje vse kar potrebujete. Toda kaj pa, ko hočete dodati nov produkt v ponudbo? Boste za vsako posodobitev plačevali izdelovalca.

Dejstvo je, da je določena pismenost oziroma poznavanje delovanja ali vsaj urejanja spletnih trgovin skorajda nujna. To delo so nam močno olajšali sistemi kot so Magento, Opencart in podobni, ki omogočajo urejanje spletne strani preko uporabniškega vmesnika, kar močno olajša urejanje, ter naredi spletno prodajo dostopno tudi uporabnikom, ki se zaradi omejenega znanja programiranja drugače tega posla sploh ne bi lotili.

Ko so te tri faze oziroma deli spletne trgovine končani, potem je čas za lansiranje strani, testiranje odziva in popravljanje mnogih napak, ki so nam v procesu vzpostavljanja ušle.

Sklep

Izdelava spletnih trgovin (www.perunpro.si/index/izdelava-spletne-trgovine) niti približno ni enostavna. Je dosti težje kot vzpostavitev tipične predstavitvene strani. Dejansko je spletna trgovina sistem, ki zahteva pozornost, znanje in tudi vložek tako časa kot denarja. Le tako lahko optimizirate vse aspekte prodaje. Vendar nikar ne mislite, da se delo na spletni trgovini kadarkoli konča! Tudi, ko ste že kar zadovoljni z njo, je čas, da se vam sesuje strežnik, morate dodati nove produkte in mnoge druge dogodivščine, ki vam bodo močno polepšale dneve!