Zavese za različne ambiente

Café Curtains
Café Curtains (Photo credit: jennecy)

Zavese poudarijo ali skrijejo okna. Zavese lahko kombiniramo s trikotnimi okni, poševnimi okni, mansardnimi okni ali pa samo ustvarimo romantiko kotička.

Pri trikotnih oknih ima prostor pod poševino dve okni, ločeni z delom zidu. Zavesa z enakomernim naborom mora biti obešena po vsej poševnini trikotnega okna. Zavesi moramo omogočiti »prosti pad« in mora biti zaključena z valovito obrobo in fino obentlana.

Romantičen kotiček je ponavadi zaključek presobnega prostora. Za vse, ki ljubijo in cenijo staro, ni lepšega kot bogato ročno izvezene zavese, ki pokrivajo gornji del okna, spodaj pa puščajo prost pogled na vrtno zelenje.

Poševno okno je problematično, ko izbiramo zavese. Zavese morajo biti pritisnjene z dvižno palico iz medi k steni tam, kjer okenska ureznina preneha biti poševna in postane navpična. Zavese ščitijo prostor pred premočnim soncem, zato morajo biti goste in grobe.

Podstrešna okna so specifična in zahtevajo postavitev posebne zavese. Nežna zavesa v treh lokih mora padati čez trikotno podstrešno okno. Zavesa mora biti zaključena z bogato obrobo iz čipk. Taka zavesa je idealna rešitev za vse »nežne dušice«, ki tudi svoj prostor hočejo opremiti v podobnem slogu. Mladim so namenjene zavese v dveh kosih, ki lahko prosto padata čez okno, lahko pa jih

Enhanced by Zemanta