Svetilke za privlačno osvetlitev

Opremljanje doma je zelo navdušujoč projekt, ki se ga večina ljudi loteva z največjim veseljem. Pri tem pa včasih premajhno pozornost posvetijo osvetlitvi, ki je za dobro počutje in lep izgled prostorov zagotovo zelo pomembna. Poleg stenskih in stropnih luči pa so za zanimivo in prijetno osvetlitev vsekakor pomembne tudi različne svetilke – če doma še nimate nobene, je morda sedaj čas za nakup!

Čarobne svetilke v Aladinovi deželi

Morda ste tudi vi kot otroci brali zgodbe o Aladinu ali gledali risanko o tem dečku, ki je imel posebno čudežno svetilko, v kateri je živel duh. Podobno kot nam prijetno občutje pričarajo takšni otroški spomini lahko tudi s primerno osvetlitvijo prostor spremenimo v oazo dobrega počutja.

Navadno namreč o lučeh pri opremljanju doma razmišljamo zgolj v smislu dobre in močne osvetlitve takrat, ko v prostoru ni dovolj dnevne svetlobe. To je vsekakor važno, zato je temu tudi treba posvetitvi kar nekaj pozornosti, a hkrati ne smemo pozabiti, da lahko s svetlobo pričaramo ne le primernega delovnega okolja z močno svetlobo, ki je podobna dnevni svetlobi, ampak lahko prostor z njo spremenimo tudi v čarobno deželo in ob mehki svetlobi samo lenarimo, počivamo, se crkljamo ali počnemo karkoli drugega.

Rahlo zatemnjena svetloba zelo vpliva na naše razpoloženje, saj se ob njej lahko lažje sprostimo. To pa je enako pomembno kot kakovostna osvetlitev prostora med uporabo računalnika, kuhanjem ali drugim gospodinjskim delom.

Malo drugačen poslovni prostor

Prav tako je svetloba in primerna osvetlitev pomembna tudi v poslovnih prostorih, saj z njo lahko marsikaj sporočamo ter tudi vplivamo na počutje svojih strank. Vsakemu je najbrž jasno, da svetloba v masažnem ali kozmetičnem salonu verjetno ne sme biti enaka kot na banki.

O tem, kakšna osvetlitev bi bila primerna za vaš poslovni prostor in kakšne vrste svetil boste za to uporabili, je treba premisliti takrat, ko ga opremljate. V primeru, da je svetloba v njem preveč jasna in močna, si lahko omislite svetilke, ki bodo poskrbele za drugačno osvetlitev.

V vsakem primeru pa je prav, da tudi osvetlitvi posvetite vsaj enako mero pozornosti kot ostali opremi, če ne že še večjo, saj je svetloba preveč pomembna, da bi to področje prepuščali naključju.