Nova vetrobranska stekla povečujejo preglednost v prometu

Nepredvidljive razmere v prometu, kot so predmeti na cestišču, krušenje in padanje kamenja na cesto in podobno, poškodujejo vaša vetrobranska stekla. Manjše poškodbe in praske na steklu se sčasoma povečajo. V kolikor popravilo vetrobranskega stekla ni možno, razmislite o menjavi.

Vetrobransko steklo nas ščiti pred vplivi iz okolja

Vetrobranska stekla nas ščitijo pred vremenskimi razmerami, kot so veter, dež in sneg. Obenem nas ščitijo pred umazanijo, blatom in peskom. Najbolj pomembna lastnost vetrobranskega stekla pa je zaščita vseh potnikov v avtomobilu pred potencialno nesrečo in poškodbami. Pri tem je pomembno, da je vetrobransko steklo dobre kvalitete. Kvalitetnejše vetrobransko steklo (silux.si) prenese več udarcev in večjo silo, kot steklo slabše kvalitete.

Poškodovana vetrobranska stekla so nevarna

Poškodovana vetrobranska stekla otežujejo vožnjo, saj zmanjšujejo vidljivost. Zmanjšana vidljivost ni zgolj problematična, temveč potencialno smrtno nevarna. Slaba preglednost lahko privede do poškodb vas in drugih udeležencev v prometu.

Kupujte vetrobranska stekla uveljavljenih znamk

Poceni ponaredki in približki originalnim vetrobranskim steklom hitro počijo. Najhitreje se poškodujejo ob stiku z ostrimi predmeti, kot so metlice za čiščenje ledu in snega, drobni pesek in kamenčki. Ob zamenjavi vetrobranskega stekla morate upoštevati znamko, letnik in model izdelave avtomobila. Vetrobransko steklo lahko z malo truda zamenjate sami.

Vsa vetrobranska stekla niso enaka

Obstaja več različnih znamk, velikosti, vrst in barv vetrobranskega stekla. Nekatera stekla imajo rob v sivi, zeleni, modri in kakšni drugi barvi. Druga stekla so zatemnjena in obarvana po celotni površini v beli, zeleni, modri ali drugi barvi. Stekla se ne razlikujejo samo po lokaciji na kateri so pritrjena, temveč tudi v sami namembnosti. Zadnja stekla so ponavadi zatemnjena in imajo sistem grelnih nitk za odmrzovanje stekla. Nekatera posebna vetrobranska stekla imajo možnost povezave s senzorjem za dež. Slednji uravnava hitrost brisanja stekla glede na količino padavin.

Pred nakupom razmislite o zatemnitvi stekel

Zatemnjena oziroma obarvana zadnja vetrobranska stekla lahko temperaturo v vašem avtomobilu poleti znatno zmanjšajo. Obarvana stekla pridejo v poštev še posebej v primeru daljšega potovanja ali parkiranja avtomobila na prostem. Nudijo tudi večjo zasebnost in boljši počitek vaših sopotnikov.

Imate namen zamenjati avto žarnice? Preberite si še članek o tem kako izbrati prave.

Strešni nosilci se najbolj uporabljajo za transport športne opreme kot so, kolesa in oprema za zimske in vodne športe. Preberite več …

Najem avtomobila za najrazličnejše namene. Najem avtomobila je tudi v Sloveniji vse bolj iskan, v naši državi pa nam to storitev ponujajo različni ponudniki najema avtomobilov (rent-a-car).