Salsa – senzualen ples z bogato zgodovino

Ljudi že od nekdaj spremlja ples kot način izražanja, zabavanja ter seveda sproščanja. Za nekatere je to vrsta preživljanja prostega časa, spet za druge je način preživljanja. Kakorkoli že, ples je že od nekdaj zakoreninjen v človeškem življenju. Z njim izražamo veselje, versko pripadnost, izražamo sebe ter se pri tem neizmerno zabavamo. Ples je namreč vrsta rekreacije oziroma umetniškega izražanja, pri katerem lahko pozabimo na stres in se popolnoma sprostimo. Lahko bi rekli, da je ples kot vrsta sproščanja v današnjih dneh še kako pomemben.

Salsa in izvor

Salsa je način plesa in glasbe, ki izhaja iz karibskega otočja. Sicer ima korenine v Afriki, vendar so kmalu pravi ritmi prišli na Kubo. Gre namreč za veliko mero občutka za ritem ter gibanje. S salso zagotovo izboljšate držo, povečate samozavest, kreativnost, predvsem pa se pri tem zabavate. Pri nas se tako zabavamo v Plesni šoli Samba.

Salsa in način plesanja

Pri salsi gre za ples v paru., kjer plešeta v ravni liniji. Celotne figure se izvajajo v menjavah prostora za 90 ali 180 stopinj. To pomeni v križnem vzorcu oziroma v tako imenovanem Cross Body Lead-u. Pri salsi se lahko neizmerno spočijemo in odmislimo na vse težave. Zagotovo ob tem sprostite veliko hormonov sreče, ki povečajo družabnost ter znižajo raven stresa. To je dandanes še kako potrebno. Salsa je primerna za vse tiste ljudi, ki obožujejo miganje z boki, se radi zabavajo ob plesu in naučijo določene plesne korake. Ne glede na to, ali jevaše znanje predšolsko, nično ali pa ste profesionalni plesalec, salsa je vedno znova primerna za prav vse, ki si želijo naučiti novih korakov. Salsa namreč ne pozna ovir ter omejitev. Gre namreč za neskončno zabavo ter druženje s partnerjem. Zagotovo pa je pomembno to, da vas bo zasvojila ter popeljala v svet, kjer boste veseli in polni energije.

Salsa je namreč sinonim za druženje in neskončno zabavo. Ravno zaradi tega je tako priljubljena na karibskem otočju, kjer salso plešejo noč in dan.

Salsa in gibčnost

Marsikatero osebo namreč skrbi, da je salsa ples, pri katerem se zahteva velika gibčnost. Temu seveda ni tako. Gibčnost je pomemben del plesa, vendar pa se vse da naučiti. Dober učitelj salsa je sposoben naučiti prav vsakega učenca in ga navaditi na gibčnost. Skozi čas in nadgrajevanje znanja je vaše telo vse bolj gibčno, kar pomeni, da salsa odpravlja sramežljivost ter vas razbremeni vsakodnevnega stresa. Tako bo tudi vaše telo veliko bolj sproščeno. Vsekakor pa je pomembno to, da se s salso sprostite, naučite uživati in v njej najdete sebe. Salsa je vaš začetek do gibčnosti ter veselja.