Kaj so keratinski lasni podaljški

Keratinski lasni podaljški so lasni podaljški, ki so izredno priljubljeni in zelo kvalitetni, tako po izgledu kot tudi po sestavi. Po izgledu so lepi, svilnati in sijoči, po sestavi pa močni in odporni, z dodatnim keratinom. Keratin je beljakovina, ki je sestavni del vsakega lasu. Poleg las je keratin sestavni del dlak in nohtov. Z večjo vsebnostjo keratina so naši nohti, lasje in dlake, močnejši in bolj trdni ter odporni, tako na vlago in sonce kot tudi na lomljenje. Zato naši lasje lahko veliko zdržijo, pozimi velik mraz, poleti vročino, vlago v zraku, morsko sol na morju, klor v bazenih,…

Poleg tega pa zdržijo tudi visoke temperature oblikovalcev las, kot so likalniki ali kodralniki za lase. Zaradi velike vsebnosti keratina, ki je aminokislina, se lasje lahko poljubno oblikujejo, se zvijajo, spletajo in se pri tem ne lomijo. Tudi keratinski lasni podaljški so takšni, izredno kvalitetni, primerni za različno oblikovanje, barvanje, dolgo nošenje. Keratinskim lasnim podaljškom, ki že naravno vsebujejo precej keratina, pa je še dodan keratin, ki lase naredi še lepše, bolj sijoče in bolj močne. Seveda pa lahko s primernimi preparati tudi pripomoremo k večji kvaliteti svojih las ali lasnih podaljškov.

Veliko izdelkov za nego las na policah drogerij ali večjih trgovin vsebuje keratin. Zato ob nakupu bodimo pozorni na veliko vsebnost keratina. Našim lasem, če so lomljivi, lahko na ta način podaljšamo življenjsko dobo brez da bi morali poseči po škarjah. S keratinom so naši lasje bolj prožni in primerni za več oblikovanja, brez lomljenja naravnih ali umetnih las.