Okrepite svoj imunski sistem

Hiter življenjski tempo in jesensko deževno obdobje sta dva izmed mnogih razlogov, zakaj morate čim prej začeti na krepitvi svojega imunskega sistema. Okrepljen imunski sistem hkrati pomeni tudi izogibanje prehladom, gripi in drugim obolenjem.camu-camu

Pomanjkanje C vitamina ima lahko hude posledice

Hrana vsebuje čedalje manj vitaminov in hranil. C vitamin je vodotopen in občutljiv na toploto, kar pomeni, da hrana ob kuhanju na visokih temperaturah zelo hitro izgubi prvotne vsebnosti vitamina C. Naše telo C vitamina ni sposobno izdelovati samo, zato je ključnega pomena, da ga sami dodatno vnašamo v našo prehrano. Pri zelo hudem pomanjkanju vitamina C se pojavi skorbut, za katerega so značilni sindromi bolečine, odtekanja in krvavenja dlesni, pretirana izčrpanost ter slabo celjenje ran. Zmanjšan dnevni vnos vitamina C v dolgem roku privede do slabega imunskega sistema ter možnosti razvoja srčno-žilnih bolezni in raka.

Uživanje Camu Camu blagodejno vpliva na vaše počutje

Camu Camu (http://www.super-obrok.si/camu-camu-prah-bio-60g) je plod istoimenskega grmičevja iz deževnega gozdu. Vsebuje med 30 do 60 odstotkov več C vitamina kot limone in pomaranče. Primeren je za vse ljudi, ne glede na starost, obstoječe zdravstveno stanje in kajenje. Camu Camu smete uživati tudi preventivno, saj pomaga pri izboljšanju imunskega sistema, odpravi migren in zobobolov, izboljšanju vida, absorpciji železa in slabokrvnosti, deluje pa tudi protivnetno.

Ravnajte preventivno s Camu Camu

Visoka vsebnost vitamina C v plodu Camu Camu je idealna za preventivno ravnanje proti gripi in prehladu. Vsebuje tudi aminokisline, druge vitamine, kot so tiamin B1, riboflavin B2, niacin B3, minerale, železo, fosfor, beta karoten, kalij in druge za vaš organizem nujne hranilne snovi.

Priporočena količina dnevnega vnosa


Priporočena količina dnevnega vnosa vitamina C za odraslega je 100 mg, za kadilce pa 150 mg, kar pomeni polovica čajne žličke. Dnevne potrebe se povečajo ob daljši fizični aktivnosti, stresu, znojenju, infekciji in prehladnih obolenjih. Prah zmešajte z vodo, sokom ali smutijem. Za celovit dnevni odmerek vitaminov, železa in kolagena, Camu Camu kombinirajte še z MSM oziroma mineralom lepote.