Najboljši poročni fotograf

Vsak par ima svoje preference glede stila in estetike fotografij, zato ni univerzalnega odgovora na vprašanje, kdo je najboljši poročni fotograf. Najboljši poročni fotograf za vas bo tisti, ki vam bo s svojim stilom in kreativnostjo uspel ujeti najbolj pomembne trenutke vašega poročnega dne na način, ki vam bo najbolj všeč. Vendar pa je zelo pomembno, da izberete fotografa, ki ima bogate izkušnje in dobro pozna svoje delo, saj je poročna fotografija enkratna priložnost za zajemanje spominov, ki bodo trajali celo življenje.

Poročni fotograf ima pomembno nalogo – prikazati ljubezensko zgodbo para na najbolj iskren način. Načrtovanje poročnega dne traja več mesecev in vsak detajl je pomemben del vaše zgodbe! Zaradi tega si želite imeti ob sebi izkušenega poročnega fotografa, ki ima smisel za estetiko in kompozicijo. Fotograf je previden, da ne spregleda nobenega detajla vaše poroke, hkrati pa je sproščen in prijeten, da se bosta lahko sprostila in uživala v njegovi družbi.

Fotografije so zrcalo vaše poroke. Poskrbimo, da bodo blestele.

Zaveda se, da so fotografije izjemno pomemben spomin na poročni dan. Kot profesionalni fotograf za poroko si prizadevam ustvariti slike, ki vam bodo vzeli dih. V svojem objektivu se trudim ujeti spontane in čustvene trenutke, pa tudi zanimive detajle, ki pripovedujejo zgodbo vašega dne. Svoj stil fotografiranja opredeljujem kot minimalističnega, kjer se osredotočam na bistvo in poskušam ohraniti čim bolj naraven videz fotografij.

Poročni fotograf z očmi za detajle in strastjo za spontanost in čustva

Pri svojem delu kot poročni fotograf si prizadevam za čistost in umirjenost v fotografijah. Moje poslanstvo je uloviti spontane in čustvene trenutke ter zanimive detajle, ki pripovedujejo ljubezensko zgodbo poročnega dne. Veliko pozornosti namenjam tudi detajlom, kot so dekoracija, cvetje, prstani, poročna obleka, nevestina pričeska in ličenje.

Pred poroko je pomembno, da izbranemu poročnemu fotografu sporočita, katere fotografije si še posebej želita in kakšne so vajine želje glede fotografiranja. V nekaj dneh pred poroko mu pošljita tudi časovnico, ki vsebuje podrobne informacije o poteku poročnega dneva, ter mu sporočita, če načrtujeta kakšno presenečenje za svoje svate ali partnerja. Le tako se bo lahko ustrezno pripravil in zagotovil najlepše fotografije vašega presenečenja, s katerim boste naredili še poseben vtis na vaše svate ali partnerja.

Pri fotografiranju porok se zanašam na dva fotoaparata, ki omogočata snemanje na dve SD spominski kartici hkrati. Največkrat uporabljam fiksne leče in različne objektive, da dosežem najboljšo optično zmogljivost in kakovost fotografij. Poleg tega se lahko z bliskovnim priborom in studijskimi lučmi poigram z dodatnimi svetlobnimi efekti, ki obogatijo fotografije. Ker so razmere na porokah lahko zelo raznolike, si kot poročni fotograf prizadevam uporabiti najboljše možno orodje, da lahko dosežem najboljše možne rezultate tudi v slabih svetlobnih pogojih. Zato uporabljam dva fotoaparata polnega formata in fiksne objektive, ki mi omogočajo, da ujamem spontane in čustvene trenutke na najboljši možen način.