Vreme Kranjska gora

Čeprav je Kranjska Gora znana predvsem kot smučarsko središče in zato večino zanima, kakšno je vreme tam pozimi, pa lahko v prelepi naravi v tem smučarskem središču uživate tudi v drugih letnih časih. Če radi kolesarite ali se sprehajate, hodite v visokogorje oziroma se ukvarjate z drugimi športi, kot so tek ali skakanje s padalom, je Kranjska Gora idealen izletniški ali počitniški cilj, seveda pa morajo biti za preživljanje časa v lepi naravi primerne tudi vremenske razmere.

Kadar spremljate vremensko napoved za Kranjsko Goro pozimi, vas najbrž tako kot večino drugih ljudi zanima predvsem to, če je v tistem koncu Slovenije že zapadlo dovolj snega in če bodo razmere kmalu primerne za zimske športe. Čeprav je v Kranjski Gori kar nekaj smučišč, pa lahko turisti in obiskovalci tega kraja zimske razmere izkoristijo tudi za druge aktivnosti, kot so na primer krpljanje, tek na smučeh ali sankanje. To je še posebej popularno v dolini Tamar, do katere se lahko odpravimo peš kar iz Kranjske gore, mimo skakalnic v Planici. Če se odpravimo na tak pohod, moramo biti pripravljeni tudi na morebitno poslabšanje vremenskih pogojev in na to da se lahko hitro pooblači, postane bolj mraz ali pa pride do nenadnega sneženja. V krajih pod
gorami se namreč vreme hitreje spreminja kot drugod, zato je pozorno spremljanje vremenske napovedi tam še toliko bolj pomembno.

Tudi poleti so v Kranjski gori in njeni okolici možne hitre vremenske spremembe, kljub temu pa so v poletnih mesecih temperature večinoma precej visoke. Navadno sicer lahko pričakujete, da ne bo tako vroče, kot drugod na Gorenjskem oziroma v celinski Sloveniji, kar pomeni, da se boste tudi poleti lahko odpravili na kolesarski izlet in vam še vedno ne bo prevroče. Mimo Kranjske gore namreč vodi lepa kolesarska pot, ki se mimo Rateč namreč vije vse do Italije. Priporočamo vam, da jo obiščete in izkoristite v optimalnih vremenskih razmerah, ko bo lepo in sončno. Kljub temu da bo takšna vremenska napoved, pa se ne pozabite pripraviti tudi na morebitno poslabšanje oziroma nenapovedan dež, ki vas lahko preseneti na poti.

Da bo takšnih presenečenj čim manj, vam bo pomagalo budno spremljanje vremenske napovedi. Deževne ali vremensko neugodne dni izkoristite za razvajanje za štirimi stenami, prav vsakega sončnega dneva pa bi bilo za kaj takšnega sredi lepe narave, kjer se nahaja Kranjska gora (http://www.1a-vreme.si/mesto/kranjska-gora/1940/), enostavno škoda, zato se vam ga splača izkoristiti za raznorazne športne aktivnosti, pa četudi je to le kratek sprehod. Obljubljamo vam, da boste nad njim navdušeni, saj je v Kranjski gori in njeni okolici v idealnih vremenskih razmerah oziroma v sončnih dneh z jasnim nebom enostavno čudovito.