Popolna kuhinja za vsak žep

Izbira kuhinje ni nikoli enostavna. Glede na obliko gradnje starejših hiš in stanovanj, so kuhinje majhne v primerjavi z ostalimi prostori v vašem domu. Prostorska omejenost kuhinje je lahko kar velik izziv pri opremljanju. Pri menjavi pohištva izbirate med celotnim kuhinjskim blokom in posameznimi elementi.kuhinjski-elementi

Lepa in praktična postavitev kuhinje

Pred nakupom pohištva razmislite, koliko posameznih elementov in prostora za shranjevanje sploh potrebujete. Razmislite ali so rešitev kuhinjski elementi z več manjšimi predali za malenkosti ali več večjimi predali in dolgimi policami za shranjevanje posode ter gospodinjskih aparatov. Vsi želimo, da je kuhinja vizualno privlačna, a vseeno funkcionalna.

Nakup dodatnih kuhinjskih elementov

Ob prenavljanju in menjavi samo enega dela kuhinje, razmislite o nakupu posameznih kuhinjskih elementov. Kuhinjski elementi so na voljo v različnih dimenzijah in oblikah. Izbirate lahko tudi med samostoječimi in visečimi elementi. Izmerite, koliko prostora potrebujete za posamezne elemente, nato pa si na list izrišite predvideno postavitev.

Predali ali police?

Odločitev ali vaši kuhinjski elementi potrebujejo več izvlečnih predalov ali omaric s policami, ni enostavna. Pred izbiro in nakupom posameznih elementov najprej poglejte, koliko prostora zavzamejo vaša kuhinjska posoda, gospodinjski aparati, kuharski pripomočki in krpe. V kolikor prostorsko zmagujejo gospodinjski aparati in posoda, razmislite o nakupu več elementov s policami.

Viseče in samostoječe omarice

Kuhinjski elementi (volino.si) so narejeni iz obstojnih in odpornih materialov. Pohištvo je prav tako zaščiteno pred udarci, madeži zaradi vode ali vročine. Viseče omarice so idealne za manjše kuhinje, kjer ni nikoli dovolj prostora za shranjevanje. Spodnje omarice imajo noge narejene iz PVCja, kar vam omogoča regulacijo višine omaric.

Posamezne elemente lahko zamenjate sami

Čim izberete dimenzijo, barvo in vrsto kuhinjskih elementov, lahko slednje sami sestavite brez najema zunanje pomoči. Vsi kuhinjski elementi so na voljo z natančnimi navodili za postavitev. Kuhinjski elementi imajo izvrtine in mozaike za sestavljanje, kar vam omogoča samostojno postavitev pohištva. Potrebujete zgolj izvijač in priložena navodila.

Ko odplake iz vašega doma napolnijo greznico, je na vrsti čiščenje. Preberite si več o tem kako poteka čiščenje greznice.