Magento nakup v enem koraku

Če radi uporabljate spletno nakupovanje, potem veste, da je pri nekaterih spletnih trgovinah postopek nakupa zakompliciran, zato verjetno teh trgovin ne uporabljate najraje. Nakup v spletni trgovini mora biti hiter in enostaven, brez nepotrebnih korakov, ki vam kradejo čas in vas spravljajo v slabo voljo. Če imate sami spletno trgovino, potem si preberite, kaj je Magento nakup v enem koraku in kaj morate vedeti o njem.

Hiter nakup v spletni trgovini

Pri zasnovi spletne trgovine je zelo dobro poznati psihologijo in jo upoštevati pri razporeditvi elementov na spletni strani, pri sami vsebini ter tudi pri drugih detajlih. Iz psihološkega stališča je zelo pomembno, da stranko od trenutka, ko se odloči za nakup, do konca postopka nakupa, vodimo čim hitreje, da si vmes slučajno ne premisli.

Klasične spletne trgovine imajo navadno od začetka nakupa pa do konca kar nekaj korakov, kar velja tudi za platformo Magento, s pomočjo katere so največkrat narejene spletne trgovine. Vendar pa se da postopek nakupa tudi poenostaviti in skrajšati tako, da je možen le en sam korak. Modul za Magento nakup v enem koraku vam lahko implementirajo v podjetju, ki se ukvarja z izdelavo spletnih strani in tako vašim strankam omogočijo hitrejši nakup, vam pa večjo konverzijo.

Več dobička pri prodaji preko Interneta

Vsak spletni trgovec si želi veliko konverzijo oziroma veliko opravljenih nakupov, saj mu to prinaša več dobička, zato mora narediti vse, da poskrbi za to. Ena do možnosti je tudi Magento nakup v enem koraku, ki omogoča, da bodo vaše stranke hitro opravile nakup in si bodo med samim postopkom manjkrat premislile.

Z marketinškega gledišča je zelo pomembno, da celotna zasnova spletne strani teži k čim večji konverziji in čim večjemu številu uspešno opravljenih nakupov. To pomeni, da mora stran delovati hitro in brezhibno, saj stranke ne marajo zavlačevanja. Če se stranke odločijo za nakup, je to že prvi korak na poti k uspehu, vendar pa je pomembno tudi, ali nakup zaključijo ali ne.

V primeru, da se stranka odloči za nakup, da izdelek v košarico, nato pa želi nakup tudi čim prej zaključiti, zato jo včasih veliko število korakov od začetka do konca nakupa razjezi, saj se ji z njimi ne da ukvarjati, nima časa ali volje za to, zato se vmes med postopkom včasih odloči, da nakupa ne bo speljala do konca. Če imate v vaši spletni trgovini veliko število zavrženih košaric, potem je čas za Magento nakup v enem koraku, ki vam bo pomagal do višje konverzije in do večjega dobička.