Kako urediti najem stanovanja?

Tudi vi po internetu iščete ključne besede oddaja stanovanj Maribor? Se zanimate za oddajo ali najem stanovanja v Mariboru in bi zato radi vedeli, kako je najbolje urediti vse potrebno? Kakšna mora biti pogodba za najem in kaj vse mora vsebovati? Pomanjkljiva pogodba ima namreč lahko neprijetne posledice in vodi do sporov med lastnikom stanovanja in najemnikom. Prav zato je zelo pomembno, da se oddajanja ali najemanja stanovanja v Mariboru lotite premišljeno in preudarno.

Oddaja stanovanj v Mariboru

V različnih delih Maribora se oddaja kar precej večjih in manjših stanovanj, garsonjer in različnih (študentskih) sob. Tisti, ki v spletne iskalnike vpisujejo iskalni termin oddaja stanovanj Maribor, so tako posamezniki in mlade družine kot tudi lastniki nepremičnin, ki bi radi začeli oddajati svoje stanovanje. Poleg tega pa je med iskalci sob in stanovanj, ki se oddajajo, tudi veliko študentov, saj je Maribor univerzitetno mesto. Povpraševanje za najem je torej dokaj veliko, zato se oddaja lastnikom stanovanj vsekakor splača.

Oddaja na črno se ne splača

Prav vsi, ki s pomočjo ključnih besed oddaja stanovanj Maribor iščejo stanovanje zase, vedo, da se veliko stanovanj oddaja na črno. Razlog zato so predvsem lastniki stanovanj, ki se na tak način izogibajo plačevanju davkov, vendar so prav oni v resnici na slabšem zaradi tega. Najemna pogodba je namreč pomemben dokument v primeru, da pride do sporov. Eden od takšnih sporov nastane, ko recimo najemnik ne plačuje najemnine ali stroškov za stanovanje, pogosto pa je tudi to, da se najemnik kljub izteku dogovorjenega najemnega roka noče izseliti. Hkrati pa lastniku tak najemnik pogosto začne groziti tudi s prijavo inšpekciji, saj so kazni za lastnike stanovanj, ki oddajajo na črno, dokaj visoke.

https://www.youtube.com/watch?v=cfpUZwP_mhk

Vsem naštetim težavam se lahko izognete s premišljeno napisano najemno pogodbo, predvsem pa s premišljeno izbiro najemnika. Tudi tisti, ki stanovanja najemajo, morajo biti previdni, če lastnik stanovanja ne želi podpisati najemne pogodbe ali ne dovoli prijave začasnega bivališča na naslovu svojega stanovanja. To je namreč najemnikova pravica. Če ste do sedaj iskali ključne besede oddaja stanovanj Maribor na spletu, danes raje poiščite nepremičninsko agencijo c21.si, ki za vas najde zaupanja vredne najemnike oziroma zanje poišče zaupanja vredne lastnike stanovanj.

Morda iščete stanovanje izven Maribora? Preverite tudi stanovanja Mengeš, ki niso primerna le za družine z otroki, temveč tudi za vse tiste, ki bi radi bili del rastočega in živahnega mesta.