Kako izbrati primerno jedilno mizo?

Jedilne mize so poseben kraj, kjer se z družino in prijatelji vsak dan družimo. Ob jedilni mizi se tudi spoznavamo z novimi ljudmi in izmenjujemo zgodbe. Če smo na lovu za jedilno mizo, potem bomo morali skrbno izbrati. Večinoma opravimo tak nakup samo enkrat, vsaj kar se nabave mize tiče. Primerna miza mora biti močna, dobro narejena in ima veliko prostora. Vse te funkcije ni vedno možno imeti skupaj, saj smo velikokrat omejeni s prostorom. Tukaj je nekaj predlogov, ki jih lahko preletimo pred nakupom.

Kvalitetni materiali

Družinske jedilne mize so po navadi narejene iz močnih, trdnih materialov, ki zdržijo celo večnost. Če želimo tako mizo, potem predlagamo, da izbirate med trdim lesom, kot je oreh ali hrast. Z vsemi novimi materiali imamo tudi možnost izbire med umetnimi materiali, ki dajejo izgled lesa ali kovine. Take mize so občutno cenejše, vendar kvalitetne.

Kaj pa steklo?

Morda se zdi pretirano, vendar so steklene jedilne mize lahko odlična pridobitev. Prednost takih miz je, da se skladajo s skoraj vsakim stilom in motivom, ki ga imamo v kuhinji ali sobi. Poleg tega steklo doda pridih svežine in lahkotnosti, ko je v prostoru. Večina današnjih miz narejenih iz stekla so ojačane. Tako, da nam ni treba skrbeti, da bi jo hitro poškodovali.

Mize iz kamna

Jedilne mize, ki so narejene iz kamna, kot je marmor so morda malo dražje, vendar dajejo pridih prestiža, kot redkokateri drugi material. Takšne mize so brezčasne in vedno v modi.

Prenosnost, ki šteje

Za vse, ki se veliko selimo je prenosna miza lahko odlična rešitev. Če imamo že kamnito, leseno ali stekleno mizo si lahko omislimo tudi prenosno. Take mize lahko hitro pospravimo in prenašamo s sabo naokoli. Tako kot navadne jedilne mize, lahko prenosne najdemo izdelane iz enakih materialov. Za najboljšo prenosljivost priporočamo lahke lesene mize, ki jih lahko zložimo.

Kaj pa oblika?

Lahko, da smo si izbrali sanjsko mizo, vendar nekako ne paše v prostor, ki ga mislimo opremiti. V tem primeru moramo premisliti o obliki, ki bila primerna. Če imamo manjšo sobo, si je dobro omisliti manjše, okrogle mize. Tako bolje zapolnimo prostor in obenem lahko sprejmemo več ljudi. Večji prostori lahko sprejemajo večje mize in tudi več ljudi. Pozorni bodimo, da bomo lahko brez težav hodili mimo mize in, da je dovolj prostora za stole.