Izdelava spletnih strani

Vrhunska izdelava spletnih strani, kakor jo ponuja podjetje, postavlja v ospredje pomembnost prvega vtisa, ki ga dobi obiskovalec spletne strani. Statistike namreč kažejo, da velika večina obiskovalcev, ki prijadra na spletno stran, že po nekaj sekundah odjadra proč. Dobra izdelava spletnih strani mora zato poskrbeti za prvi vtis, ki vzbudi zanimanje obiskovalca, zato da se odloči, da bo raziskoval še naprej vsebino strani. V ta namen je potrebno zagotoviti sistematično podajanje vsebine, ki obiskovalca ne zmede, ampak mu ponudi natančno to, kar išče.

V ameriških medijih se po prvem sejemskem tednu newyorške različice največjega informacijskega sejma Cebit (ponavadi ga spremljamo marca v Hannovru) krešejo mnenja, ali je sejem na oni strani Atlantika uspel ali ne. Primerjava s Hannovrom ne vzdrži, saj se je na razstavnih prostorih v New Yorku predstavilo »le« 360 podjetij, prireditev pa je v štirih dneh obiskalo samo 15 tisoč ljudi. Organizatorji poudarjajo, da je šlo predvsem za poslovne obiskovalce in da je glavni cilj sejma sklenitev čim več pogodb. A glede na velikost New Yorka je vseeno vprašanje, ali takšno število obiskovalcev lahko štejemo za uspeh – navsezadnje jih ima toliko tudi pri nas zelo kritizirana in slabo obiskana Sodobna elektronika …

Chameleon med mobilne igralnike

Razred mešancev med mobilniki in igralniki se je s predstavitvijo naprave, imenovane chameleon, še razširil. Napravo so razvili pri razvojni skupini Atelab, v navpičnem položaju se uporablja kot mobilnik, v vodoravnem pa kot igralnik. Poleg tradicionalne numerične tipkovnice se ponaša še z nadzornimi gumbi, ki omogočajo enostaven dostop do mobilniških funkcij oziroma igranje z eno roko, ter posebno prevleko na zaslonu. Atelab za izdelek išče zainteresirane partnerje, ki bi želeli del pogače na trgu mobilnih igralnikov.