Gostovanje in selitev spletnih strani

gostovanje-spletnih-strani

Ponudnikov za web hosting je pri nas kar precej – nekateri so večji, drugi manjši, predvsem pa je razlika v tem, ali ponujajo bolj kot ne zgolj klasično gostovanje spletnih strani, ali tudi tako imenovano VPS gostovanje, ki je namenjeno nekoliko bolj zahtevnim uporabnikom. Gostovanje oziroma prostor na strežniku se običajno zaračunava mesečno, vključuje pa tudi prostor za elektronske predale, za ftp prostor in še marsikaj, torej je cena običajno odvisna predvsem od vaših zahtev in potreb.

Kako se odločiti za gostovanje spletnih strani?

Če sami niste mojster za splet in se želite pri svoji spletni strani bolj kot ne ukvarjati z vsebinami, vse ostalo pa bi raje prepustili drugim, potem je običajno najbolje, da se dogovorite za gostovanje spletnih strani kar pri podjetju, ki vam bo stran tudi izdelalo – če to seveda ima strežnike in vam ponuja to možnost. Tako boste v vsakem trenutku prepričani, da vse dobro deluje, da so spletne strani in strežnik usklajeni, v primeru kakršnih koli težav pa vam bo tako najhitreje na voljo pomoč oziroma bodo napake najhitreje odpravljene.
Eden od razlogov za gostovanje spletnih strani (domenca.com) pri enem ali drugem ponudniku, je vedno tudi višina plačila – a nikakor naj ne bo glavni!

Kaj vam bodo za gostovanje spletnih strani povedali internet mojstri?

Če imate preprosto in ne preveč obsežno spletno stran, kjer ste administrator sami in v katero niso vključeni za upravljanje zahtevnejši programi (na primer dostop množice odjemalcev v vaš naročniški sistem), potem se glede tega, kje bo gostovanje spletnih strani, pravzaprav ne izplača kaj veliko obremenjevati. Če imate spletno prodajalno, pa že preverite, kako dobro je poskrbljeno za varnost, za pomožne sisteme, koliko plačate za svoj velik kos prostora in kje je lahko ta cenejši.

Kadar je gostovanje spletnih strani potrebno spremembe

Niste zadovoljni s trenutnim ponudnikom za gostovanje spletnih strani? Se vam zdi, da je predrag, da je podpora slaba, da pogosto prihaja do težav v delovanju sistema? Svoje spletne strani lahko kadar koli preselite drugam. Izberite ponudnika, ki se vam zdi boljši, in lahko se zgodi, da vam bo ta v želji po novi stranki tudi ponudil, da vam stran brezplačno preseli. Za gostovanje spletnih strani nenazadnje velja enako pravilo kot povsod: če s tistim, kar dobite za svoj denar, niste zadovoljni, potem pač pojdite drugam.