Uporabite najenostavnejši recept za sedenje

Kdorkoli se je naveličal sedenja na tleh, na kavču ali trdih stolih, bo moral slej ko prej preskusiti vreče za sedenje. Te so odlična ideja za postavitev v skoraj katerikoli prostor, no, razen verjetno v kuhinjo ali v kopalnico. Na njih lahko gledate televizijo, berete knjigo in si morda privoščite celo rahel dremež. Vreče za sedenje so lahke in jih lahko kdorkoli dvigne in premakne kamorkoli želi.

Iz kavča na tla

Kavč ali sedežna garnitura, sta dva zelo priljubljena kosa pohištva. Skorajda ga ni stanovanja z dnevno sobo, staviti pa bi si upal, da je ni hiše, ki si ne bi lastilo vsaj enega od njih. Namen je druženje z ostalimi, kajti fotelj je povsem zasebna stvar, saj na njem lahko sedi največkrat le eden, razen kadar gre za majhne otroke. Žal je vse več oseb takšnih, da jim še fotelj skorajda ne ustreza več. Tako se raje premaknejo na dvosed ali celo na trosed, da se ne vidi koliko prostora že zasedejo. Nikakor se nočem norčevati iz njihove teže, vendar pa vsi vemo, da v tem ni prav nič dobrega. Koliko naj bi v širino meril odrasel človek sicer ni predpisano, neke osnovne norme pa le obstajajo.

Tako se velikokrat zgodi, še posebej ko pridejo obiski in vse posedete v dnevno sobo, da na sedežni preprosto zmanjka prostora. Takrat se marsikdo usede kar na tla. V prostor nositi stole, pručke in ne vem kaj še vse, ni ravno enostavno, še bolj pa postane nerodno, ko ni več prostora, da bi odšli po kavo ali po prigrizke. Vreče za sedenje so v takšnih primerih odlična rešitev. Postavite jih lahko v katerikoli kot, celo v večjo omaro in ko jih potrebujete, jih primete in postavite na tla tam, kjer bi se nekdo želel usesti.

Lahke in enostavne za uporabo

Polnjene so večinoma z enostavnimi, drobnimi in neškodljivimi koščki stiroporja. Zaradi tega so zelo lahko in jih lahko vsakdo odnese, celo otroci jih lahko premikajo ali porivajo, niso pa tako težke, da bi jih poškodovale, če jim padejo na nogo. Oblažile bodo tudi padce, če se kdo prekopicne čez kakšno od njih. Svojo obliko takoj prilagodijo osebi, ki se nanjo usede, sama pa določi, kako visoko bo sedela. Če bo višje, bo malce manj udobno, saj s tem nimate naslonjača, če pa se boste usedli malo nižje, ste že skoraj na tleh, a sedaj vam zadnji del vreče ustvarja prostor, na katerega se lahko naslonite.