Psihoterapija na daljavo

V današnjem času nimamo veliko trenutkov, ki bi si jih lahko vzeli zase. Hiter tempo življenja nam narekuje zelo poln delavnik. To je po eni strani lahko vzrok različnih težav in stresa, po drugi strani pa tudi vzrok za to, da ne najdemo časa, da bi poiskali pomoč, ko se naše težave nakopičijo. Psihoterapija na daljavo je tako odlična rešitev za današnji čas. Omogoča nam, da dobimo pomoč, ki jo potrebujemo, kar se da hitro in to kar doma. Če imate kakršne koli težave v življenju, torej ne čakajte, ampak poiščite pomoč v obliki e-terapije!

E-terapija preko video klica

Sodobna tehnologija nam danes omogoča tudi video klice. To pomeni, da se lahko z nekom na drugi lokaciji pogovarjamo skoraj tako kot v živo. Na tak način poteka tudi e-terapija oziroma psihoterapija na daljavo. Takšna psihoterapija je enako učinkovita kot katera koli druga psihoterapija, le manj časa in energije nam vzame. To je takrat, ko smo v težavah, še kako pomembno, saj imamo zaradi težav manj energije kot običajno. Ker imamo manj energije, pa imamo tudi manj časa, saj nam vsakodnevni opravki predstavljajo breme in nimamo motivacije, da bi jih hitro opravili.

Velikokrat zato z delom zavlačujemo oziroma smo pri opravilih manj učinkoviti, kot bi bili, če ne bi imeli težav. Tako se znajdemo v začaranem krogu, zaradi katerega kar naenkrat nimamo niti prostega trenutka, v katerem bi se lahko odklopili od težav, sprostili ali poiskali pomoč. Psihoterapija na daljavo nam lahko močno olajša iskanje pomoči, zato se te oblike poslužuje vedno več ljudi, ki ugotavljajo, da so jim video klici s psihoterapevtom močno izboljšali kakovost življenja.

Psihoterapevt na domu

Psihoterapija na daljavo vam na nek način omogoča, da usposobljen in strokoven psihoterapevt pride na vaš dom. Vse, kar morate storiti, je le, da se naročite na terapijo, nato pa ob dogovorjeni uri sedete pred računalnik in e-terapija se tako lahko začne. Marsikdaj se ljudje za obisk psihoterapevta ne odločajo tudi zaradi tega, ker noče, da drugi vedo, da potrebujejo pomoč. E-terapija vam zagotavlja popolno anonimnost, saj bosta za terapijo vedela le vi in vaš psihoterapevt, zato je odlična rešitev tudi v takšnih primerih.