Pobegnite iz escape room

V prvi vrsti bi se kdo najprej vprašal, zakaj bi si sploh želel, da ga zaprejo v neko sobo iz katere naj bi potem poskusil pobegniti. Gre seveda za igro, ki se je na nek način pričela s pustolovskimi igrami na računalnikih v zgodnjih osemdesetih letih prejšnjega stoletja. Takrat sta bila v teh igrah najmočnejša giganta Sierra in Lucas Arts.
Igre so vsebovale nekaj prostorov, v teh prostorih je bilo nekaj predmetov, naloga igralca pa je bila, da je te predmete poiskal in jih na pravi način uporabil, pogosto tudi v pravem vrstnem redu. Naprimer sefa niste mogli odpreti, ker niste poznali pravilne kombinacije, ampak kombinacija je bila napisana na listku, ta pa je bil v zaklenjenem predalu mize, ključ od predala pa med dvema knjigama na knjižni polici. In tako se je pričelo – z razgledovanjem, poskusi pobiranja, vlečenja, odpiranja in sčasoma ste prišli do vse več predmetov in reševali nalogo za nalogo. Ko vam ni šlo več, ste poklicali prijatelja, ki je tudi igral isto igro in telefonski pogovor je potekal nekako v stilu: »Do kam si prišel? Kako si pa dobil kitaro? A si uspel prižgati luč v kopalnici? A res? Ja kje pa najdeš žarnico?« Danes nam tega prijatelja nadomestijo rešitve na različnih spletnih straneh ali pa si pogledate kar video rešitev objavljeno na Youtube ali katerem drugem portalu – obstaja tudi nekaj specializiranih, ki se ukvarjajo samo s tem.

soba pobega
Escape room pa je različica iste igre, kjer igralca ne premikate po računalniku s pomočjo miške, ampak ste igralec kar vi osebno. Še raje v družbi prijateljev ali pa cele družine. Poiskati morate torej kvalitetnega ponudnika te igre, ki vas zapre v neko sobo in prične odštevati čas. V določenem času se morate iz sobe rešiti.
Znajdite se kakor veste in znate. Seveda ne smete ničesar razbiti, v paniki pa lahko pritisnete gumb in vrata vam bodo odprli in iz sobe boste lahko ušli predčasno. A kaj bi to, raje se poigrajte Sherlocka Holmesa in poiščite rešitev. Ta zagotovo obstaja in ni tako težka, da ne bi z nekaj logičnega razmišljanja, dobrim opazovanjem in morda včasih s kančkom sreče, prišli do nje. Escape room oziroma soba za pobeg je ena najbolj priljubljenih iger tega časa in jo lahko igrate že v več mestih po svetu. Poiščite si svojega lokalnega ponudnika, rezervirajte si svoj termin in se pozabavajte na način, ki bo gotovo edinstven.