Moški vse pogosteje trpijo zaradi razširjenih ven

Ali trpite zaradi razširjenih ven? Ali ste vedeli, da so moški vedno bolj prizadeti? Vsak četrti moški v Sloveniji se sreča z razširjenimi venami, vse več pa je takšnih, ki odlagajo obisk zdravnika.

Glede na to, da se vene smatrajo kot izključno ženski problem, pa moški veliko redkeje obiščejo zdravnika. Velik odstotek moških o tej težavi sploh ne govori. Obisk zdravnika odlagajo tako dolgo, dokler stanje ne postane resno.

Razširjene žile pri moških so predvsem posledica debelosti ali pritiska med dolgotrajnim stanjem na nogah. Pogosto sprožijo bolečino, ki povzroča težave pri moških, ki opravljajo delo, ki zahteva večurno stanje na nogah.

Razširjene vene in moški

Moški, ki ne skrbijo za svoje zdravje, postanejo lahek plen za krčne žile. Dolge ure preživete za računalnikom ali v avtomobilu, prevelika obremenitev, hitra hrana in alkohol, pripomorejo k napredovanju te težave.

Moški spol ne posveča veliko pozornosti estetiki nog. Zato moški pojav pajčevinastih ven ne vzamejo resno. Niti niso pozorni na druge simptome, kot so:

  • mišični krči,
  • otečenost,
  • občutek težkih nog,
  • boleče noge

Moški, ki imajo slabe genske predispozicije, so dvakrat bolj dovzetni za to bolezen kot drugi. Njihove žile imajo šibkejše stene, ki so zaradi pritiska bolj podvržene k deformaciji.

Razširjene vene sploh niso neškodljive. Pri moških lahko pustijo številne posledice. Povzročajo lahko bolečine, ne samo v nogah, temveč tudi v dimljah. Glavna značilnost razširjenih ven je slaba cirkulacija krvi, kar lahko privede do pešanja spolne moči pri moških. Tukaj je še tromboflebitis, pokanje ven in flebitis.

Kako se lahko zdravijo razširjene vene?

Kot smo že omenili, se moški redkeje odločijo za operacijo, zato poskušajo rešitev najti drugje. Zahvaljujoč napredni tehnologiji, obstaja veliko drugih rešitev, ki lahko zelo pomagajo.

Kompresijske nogavice so najmanj invazivni način zdravljenja razširjenih ven. S svojo elastičnostjo lajšajo vensko cirkulacijo in omogočajo boljši pretok venske krvi. Obstajajo tudi elastični povoji, vendar njihovo nošenje ni praktično, zato uporaba ni pogosta.

Če kompresijske nogavice niso najboljša rešitev, se lahko vedno zatečete k zdravljenju s kremami ali nekaterimi oralnimi sredstvi. Kreme močno lajšajo simptome razširjenih ven, kot so bolečina in otekanje.

Najboljša krema za vene in kapilare je povzročila resnično revolucijo pri zdravljenju razširjenih ven. To je krema iz ognjiča. Vse, kar potrebujete, sta dva šopa ognjiča in 500 g svinjske maščobe.

Maščobo najprej segrejte in ji dodate nasekljan ognjič. Nato zmes segrevate pri nizki temperaturi. Tik preden zavre, jo odstavite z ognja in pustite, da se ohladi. Naslednji dan, ko je zmes ohlajena, jo ponovno segrejte, vendar le toliko, da jo lahko precedite. Pripravljeno zmes nalijete v manjšo posodico.

Veliko zadovoljnih uporabnikov pravi, da je ta domača mešanica dejansko najboljša krema za vene in kapilare. Uporablja se večkrat na dan. Je zelo učinkovita, ko gre za vnetje žil z ali brez ran. Prav tako odpravlja bolečine in občutek težkih nog.

Se še spomnite časov, ko je zobni aparat pomenil nekaj nezaželenega? Časov, ko je samo njegova omemba v večini ljudi pustila negativen prizvok? No, danes zagotovo ni več tako. Preberi več …