Ličila izbirajte delu dneva, priložnosti in letnemu času primerno

Ličila zahtevajo premišljeno uporabo; pretiravanje ima lahko namreč povsem drugačen učinek od želenega. Pri nanosu ličila je tako dobro upoštevati različne okoliščine, zelo koristen pa je lahko tudi nasvet strokovnjaka za ličenje, ki bo določil, katera ličila najbolj ustrezajo vaši polti, barvi las, oči ipd. Ličenje pa naj bo vedno usklajeno tudi z vašo garderobo, kar bo poskrbelo za harmonično zaokrožitev vaše zunanje podobe.

Dnevni make up: manj je več

Priporočljivo je, da so ličila čez dan, posebej pa v poletnih mesecih, nekoliko manj izstopajoča. To »nenapisano pravilo« je še posebej pomembno upoštevati, če ste zaposleni v uradih oziroma se gibljete v poslovnih krogih, saj lahko z neprimernim, kričečim ličenjem vzbudite vtis neresnosti in nespoštovanja poslovnega bontona. Ličila torej vsekakor izbirajte previdno. Načeloma bodo dovolj že puder (če ga uporabljate), maskara in glos za ustnice, dodate pa lahko še senčilo, ki pa naj bo v nežnih, pastelnih barvah. Dnevni make up naj učinkuje karseda naravno in sveže.

Ličila za posebne priložnosti

Smernice oziroma trendi glede večernega ličenja in ličenja za posebne priložnosti pa so seveda precej drugačne. Tako pridejo v poštev tudi bolj vpadljiva ličila, a kljub temu tudi pri tovrstnem ličenju ne pretiravajte. Ličila naj bi vam namreč pomagala do večje samozavesti in boljšega počutja, a njihova pretirana uporaba – še posebej če močnega ličenja niste vajeni – bo najverjetneje povzročila le občutek nelagodja. Če se odpravljate na zelo pomemben dogodek, je zagotovo smiselno, da razmislite o možnosti profesionalnega ličenja pri vizažistu. Za vse tiste, ki bi si želeli usvojiti poglobljeno znanje o ličenju in spoznati drobne trike, pa so kot nalašč tečaji ličenja. Tako boste lahko tudi ob posebnih priložnostih kar sami poskrbeli za čudovit make up, zato je obisk tovrstnega tečaja tudi dobra naložba z vidika dolgoročnega prihranka.