Kako izbrati najustreznejše pohištvo za kuhinjo?

kuhinjski blok

Opremljanje novega stanovanja ali prenavljanje starega je za marsikoga sila zanimiva naloga. To velja za vse tiste, ki so s tem že imeli kdaj kakšno izkušnjo in so pri tem neznansko uživali. Prav tako v opremljanju uživajo tisti, ki se na takšno delo zares dobro spoznajo, na primer notranji oblikovalci. Če pa ste na tem področju čisti začetnik, je naloga seveda lahko precej zahtevna. Vzame vam veliko časa in energije, ne nazadnje lahko tudi denarja.

Še posebej veliko pozornosti je pri opremi stanovanja oziroma hiše nameniti prostorom, ki jih najpogosteje uporabljamo. To je tudi kuhinjski prostor, kjer se navadno največ družimo pa tudi uživamo pri zajtrku, kosilu in večerji. Ravno zato je še toliko pomembneje, da izberemo ustrezno kuhinjsko pohištvo. Na voljo so tudi blok kuhinje. In ker je na trgu tako zelo veliko izbire, boste slej ko prej kakšen kuhinjski blok našli tudi zase.

Katere elemente vsebuje kuhinjski blok?

Vsak blok za kuhinjo mora nujno vključevati dele, ki jih vsakodnevno uporabljamo. Med drugim so to korito, kuhalna površina, velik pult, prostor za shranjevanje posode, aparatov in pribora. Če imamo na voljo posebno shrambo, potem v kuhinji niti ne potrebujemo toliko prostora za shranjevanje.

funkcionalen kuhinjski blok
Blok za kuhinjo mora vključevati korito, kuhalno površino, velik pult, prostor za shranjevanje posode, aparatov in pribora.

Poleg elementov kuhinjskega bloka je izjemno pomembna tudi njegova velikost. Ta je zlasti odvisna od velikosti same kuhinje.

Kaj pri izbiri kuhinjskega pohištva igra še pomembno vlogo?

Ko nas zanima novo kuhinjsko pohištvo, je seveda velikost zagotovo ena od ključnih lastnosti. Obenem pa se moramo osredotočiti tudi na material, barvo in ne nazadnje še na dizajn.

Veliko kupcev se odloča za nakup steklene kuhalne plošče, steklo dodajajo tudi drugim kosom pohištva za kuhinjo. Takšen material je namreč sila praktičen in daje tudi lep videz. Okraski in drugi detajli so lahko denimo narejeni kovine ter plastike.

200 idej za za izbiro kuhinjskega pohištva

Vse bolj je priljubljen dizajn kuhinjskega pohištva brez ročk oziroma ročajev. V ospredju je torej minimalizem. Ob tem pa velja opozoriti, da se je dobro izogibati visokim sijočim površinam, saj se na njih zelo hitro poznajo prstni odtisi, kar pa seveda ni videti ravno najbolj privlačno.

Pohištvo za kuhinjo po naročilu

Kljub temu da je na trgu na voljo kuhinjsko pohištvo v tisoč in eni različici, pa se veliko ljudi odloči za kuhinjski blok, ki je narejen po prav posebnih merah.