Avtomobilski nosilci za kolesa za vsako vozilo

Uporaba avtomobilskih nosilcev za kolesa

Prevažanje športne opreme z avtomobilom je vedno velik izziv. To še posebej velja v primerih, ko moramo v avtomobil spraviti smuči, snowboard deske in druge večje predmete. Najbolj pogosto so zaželeni avtomobilski nosilci za kolesa s strani mnogih voznikov. To pa zato, ker lahko z njimi varno prevažamo cestna, gorska, električna in druga kolesa, ne da bi potrebovali prikolico ali druge pripomočke. Najbolj pogosto so namenjeni za namestitev na streho vozilo. Mogoče pa jih je tudi pritrditi na kljuko ali za vrata prtljažnika avtomobila, kar še poveča naše zmožnosti uporabe nosilcev na različnih vozilih.

Preprosto prevažanje večjih in manjših koles

Novejši avtomobili imajo velike prtljažnike. SUV in večje limuzine se lahko tudi pohvalijo z veliko prostornino kabine. Na žalost pa hitro zmanjka prostora, če se odpravljamo na izlet in s seboj želimo vzeti kolo.

Prevažanje koles v notranjosti kabine vozila ni nikoli priporočljivo. Kvečjemu predstavlja veliko tveganje, saj hitro poškodujemo sedeže in druge elemente v kabini. Obenem je to nevarno početje, saj se lahko v primeru trka cestno, gorsko ali drugo kolo spremeni v nevaren predmet, ki hitro poškoduje voznika in sopotnike.

Uporaba avtomobilskih nosilcev za kolesa pa je izredno varna in učinkovita. Na njih pritrdimo eno ali več koles na streho vozila. Tako se znebimo preobremenjenega prtljažnika in poškodb notranjosti našega avtomobila.

Hitra namestitev in odstranitev koles na strehi

Veliko ljudi pomisli, da morda namestitev in odstranitev koles s strehe vozila ni tako lahka, kot se morda zdi. V resnici pa je izredno preprosto, saj so moderni avtomobilski nosilci za kolesa narejeni tako, da brez težav namestimo in odstranimo kolesa različnih velikosti. Pripenjalni mehanizem pa lahko vsebuje sponke, vijake in drugo tehnologijo, ki nam olajšajo uporabo nosilcev.

Učinkovita uporaba avtomobilskih nosilcev za kolesa.
Uporaba avtomobilskih nosilcev za kolesa je izredno varna in učinkovita.

Vedno je močno priporočljivo, da se vnaprej dobro seznanimo s priročnikom za avtomobilske nosilce za kolesa. Tako se lahko prepričamo, da jih bomo varno uporabljali ter vsa kolesa dobro pričvrstili na same nosilce.

Avtomobilski nosilci za kolesa za vozila z golo streho

Nekateri avtomobili imajo gole strehe. To pomeni, da se na njih ne nahajajo strešne tirnice, prečke ali utori za njihovo namestitev. V tem primeru lahko kupimo posebne avtomobilske nosilce, ki jih pritrdimo na kljuko vozila, če jo seveda imamo. Kljuka lahko sprejme visoke obremenitve teže, zato je mogoče tudi kupiti avtomobilske nosilce za kolesa, ki lahko nosijo dve, tri ali več koles.

Različni tipi avtomobilskih nosilcev za kolesa

Nekateri avtomobili pa nimajo niti kljuke, niti strešnih prečk ali tirnic. V tem primeru se lahko kupi nosilce za kolesa za avtomobil, ki se jih pritrdi z vezmi na prtljažna vrata.

Neglede na velikost, vrsto ter tehnično opremljenost našega avtomobila je mogoče kupiti nosilce za kolesa. Vedno je priporočljivo, da se jih uporablja, saj so veliko bolj varna izbira, kot pa če bi kolesa prevažali v notranjosti kabine ali prtljažniku našega avtomobila.